Menü

Farsangi arcfestés? Gyerekjáték!

Ezeket minden anyuka el tudja készíteni

Home » Család » Farsangi arcfestés? Gyerekjáték! - 02.2018

A farsangi jelmez kivitelezése nem ér véget ott, hogy megvagyunk az öltözékkel és a kiegészítőkkel! Ha igazán precízek vagyunk, akkor az arcfestés is fontos részét képezi a maskarának. Kislányok és kisfiúk egyaránt élvezik ugyanis ezt a mókát, ráadásul a jelmez is könnyebben életre kel tőle. És mi a helyzet, ha a kézügyességünk nem az igazi? Akkor válasszuk az alábbi ötletes farsangi arcfestések valamelyikét, amelyeket rendkívül egyszerű elkészíteni!

A TÖKÉLETES FARSANGI FÁNK

Pókember
Melyik kisfiú ne szeretne legalább egy napra – mondjuk épp a farsangi mulatság napjára – Pókember lenni? Ha már beszereztük a jellegzetes kék-piros öltözéket, akkor vegyünk piros és fekete arcfestéket is, hogy igazi szuperhőssé varázsolhassuk gyermekünket. Mintha csak szemmaszkot viselne, egyenletesen fessük be a szeme körüli részt, illetve a homlokát piros festékkel, a feketével pedig húzzunk vékony vonalakat, amelyek a pókhálót imitálják. És indulhat is a világ megmentésére!

Elza
A Jégvarázs karakterei még mindig óriási népszerűségnek örvendenek a kicsik körében, nagy valószínűséggel minden farsangi ünnepségen találkozunk legalább egy Annával és Elzával. Hogy a “mi Elzánk” mégis kitűnjön a hercegnők tömegéből, díszes koronáját vigyünk fel arcfestékkel. A festékpalettából ehhez a sárga, a kék, a fehér és az arany színekre lesz szükségünk. A korona főbb vonalait fessük meg sárgával, közepére rajzoljunk kékkel drágakövet, a fehér festékkel pedig idézzük meg a hópelyheket. Hogy igazán fényűző legyen a végeredmény, arannyal kontúrozzuk a koronát. Mennyivel eredetibb és frappánsabb megoldás ez, mint a készen vásárolt, műanyag korona, nem igaz?

5 ZSENIÁLIS FARSANGI JELMEZ GYEREKEKNEK

Kölyökkutya
A kutyajelmezben önmagában semmi extra nincsen, egy ilyen arcfestéssel azonban tényleg különlegessé varázsolható! Az arcfestés színeit igazítsuk az öltözékhez – a képen látható például egy fehér-barna jelmezhez illik igazán. Először alapozzuk le az egész arcot a legvilágosabb színnel, fessünk monokliszerű foltot a gyermek egyik szeme köré, orrát feketítsük be, és a kilógó nyelvről se feledkezzünk meg. A fekete festékkel még karakteresebbé tehető az összhatás.

Katica
Vannak olyan frappáns arcfestések is, amelyek önmagukban is megállják a helyüket, azaz különösebb jelmez sem szükséges hozzájuk. Ilyen például ez az egyszerű, de gyönyörű katica is, amely éppen repülni készül. Kislányunk szemhéját (és a szemöldök feletti részt) ívesen fessük pirosra, ezek lesznek a katica szárnyai, szemöldökei közé pedig feketével rajzoljuk meg a bogár fejét és testét, illetve a pöttyöket – amelyekből most nyugodtan lehet több, mint hét. Fehérrel a fényjátékot is érzékeltethetjük, a piros rúzstól pedig még csajosabb lesz a végeredmény.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk