Az ellenállhatatlan
Epres crumble
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók 6 kicsi sütőformához:
Az epres töltelékhez:
- 600 g eper
- 2 ek. citromlé
- 2 ek. juharszirup, A osztályú
- ¼ tk. só
- frissen őrölt fekete bors
A crumble-höz:
- 100 g zabpehely, finom szemű
- 50 g kókuszreszelék
- 80 g kókuszzsír, olvasztva, plusz egy kevés a sütőforma kikenéséhez
- 2 ek. juharszirup, A osztályú
- 1/3 tk. só
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
- Mossuk meg az eperszemeket, távolítsuk el a szárukat, és nagyságuktól függően vágjuk őket félbe vagy négy részbe. Egy edénykében keverjük össze a citromlevet, a juharszirupot, a sót és némi őrölt fekete borsot, majd adjuk hozzá az eperdarabkákat is.
- A crumble-höz keverjük össze az összes hozzávalót egy edényben.
- Zsírozzunk ki 6 kicsi sütőformát. Öntsük bele a marinált epret, és oszlassuk el rajta a crumble-t.
- Süssük kb. 25 percig. Sütőtől függően előfordulhat, hogy a crumble felszíne a sütési idő lejártakor még világos. Ebben az esetben kapcsoljuk be a sütőben a felső sütés-légkeverés funkciót, és süssük így további 3–5 percig a crumble-t, hogy a teteje szépen megpiruljon. Melegen – és vaníliafagyival körítve – tálaljuk.