Active Beauty
Édeskömény-póréhagyma-alma leves

Ez a zöldség leves formájában is kitűnő frissítő.

Édeskömény-póréhagyma-alma leves

Miért érdemes ezt az ételt nyáron fogyasztani? A válasz egyszerű: az édesköménynek szezonja van, a póréhagyma kevésbé erős ízű és csípős, mint télen, az alma pedig gondoskodik a savanykás, friss ízvilágról.

Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók 4 főre:

  • 2 ek. lenolaj
  • 65 g dió
  • 1 l zöldségalaplé
  • 4 ek. juharszirup
  • 3 szál póréhagyma
  • 4 ág kakukkfű
  • 1 édeskömény
  • 1 alma
  • 2 teáskanál kurkuma
  • bors

Elkészítés:

  1. Mossuk meg a póréhagymát és karikázzuk fel. Csipkedjük le a kakukkfűlevélkéket és vágjuk apróra. Hámozzuk meg az almát, távolítsuk el a magházát, daraboljuk fel.
  2. Vágjuk le az édesköménygumó szárait. A zöld levélkéket csippentsük le és tegyük félre. A gumót hosszában vágjuk ketté, távolítsuk el kis torzsáját és mindkét felét vágjuk fel csíkokra.
  3. A diót egy serpenyőben közepes lángon pirítsuk addig, amíg egy kis színt nem kapnak és illatozni nem kezdenek. Forraljuk fel a zöldséglevest.
  4. Forrósítsunk olajat egy nagy fazékban és a póréhagymát a kakukkfűvel együtt pirítsuk meg benne 4 perc alatt. Az édesköménycsíkokat, az almadarabokat és a kurkumát adjuk hozzá és pirítsuk össze további 4 perc alatt. Ez idő alatt az édeskömény megpuhul. A dió nagy részét keverjük hozzá. Zöldségalaplével engedjük fel és főzzük alacsony lángon további 15 percig. Vegyük le a levest a tűzhelyről és pürésítsük egy botmixer segítségével. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
  5. Tálaláskor szórjuk meg az édesköménylevelekkel, a dióval, és adjunk hozzá egy kevés juharszirupot.

Tudjon meg többet a termékekről!

Alma
20 000 almafajta létezik a világon, melyek pektintartalmuk miatt koleszterincsökkentő hatással rendelkeznek.

Édeskömény
Aromáját az éterikus olajoknak köszönheti, melyek egyidejűleg az emésztést is támogatják. Extrém magas C-vitamintartalma és a benne lévő sok vas teszi még értékesebb táplálékká.

Mentés

Mentés

Mentés