Menü

DIY tornacipők

Készítsen egyedi lábbelit!

Home » Szabadidő » DIY tornacipők - 04.2017

A tornacipő nagyobb népszerűségnek örvend, mint valaha. Már nemcsak sportolás közben, de hétköznapokon is bátran hordhatjuk – akár még elegáns ruhával is! Az üzletekben találhatunk monokrómot, színeset és mintásat is, ám ha igazán különleges tornacipőre vágyunk, akkor azt magunknak kell elkészítenünk! De aggodalomra semmi ok: egyszerű, de látványos cipődekorálási technikák következnek, s mindnek az alapja egy sima fehér vászoncipő, amelyet fillérekért beszerezhetünk szinte bárhol!

Virágmintás tornacipő vasalható matricával

Ha egy igazán nőies és tavaszi hangulatú lábbelire vágyunk, akkor vessük be a vasalható matricákat. Pólónyomással foglalkozó boltokban készíttethetünk egyéni mintát vagy válogathatunk a készen kaphatók között is. Ha megtaláltuk a szívünknek legkedvesebb motívumot (mondjuk a virágmintát), akkor nincs is más dolgunk, mint néhány perc alatt rávasalni a mintát a tornacipőre. A még egyedibb hatás kedvéért cseréljük ki a fehér cipőfűzőt egy barna bőrre, és már indulhatunk is!

Egy pár virágmintás tornacipő

Ananászos tornacipő ruhafilccel

Elég hozzá egy kis kézügyesség, hogy néhány színes filc segítségével menőbbé tegyük a tornacipőnket! Persze fontos, hogy hobbiboltokban beszerezhető ruhafilcet használjunk, amely nem folyik szét a vásznon és talán nem árt grafitceruzával körvonalazni a mintát, hogy még véletlenül se hibázzunk. Kezdőknek ajánlott ez az abszolút nyarat idéző ananászos dizájn, amelyet lehetetlenség elrontani.

Egy pár ananászos mintájú tornacipő egy ananásszal

Szegecselt tornacipő

Rockerek, figyelem! Ezt a látványos és szupervagány dizájnt egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnánk! Manapság már a szegecsekből is nagyon sokféle kapható: választhatunk kúpot, csillagot, kereket vagy piramist is, érdemes azonban csak egyfélét használni a tornacipőnkön. Az elrendezésben szintén sok opciónk van: elszórhatjuk véletlenszerűen vagy koncentrálhatunk egy-egy részre, mondjuk a cipő sarkára vagy a nyelvére. Ha eldöntöttük, hogy szeretnénk kidekorálni a lábbelit, már csak bele kell szúrnunk a szegecseket, a talpait pedig szét hajlítani a másik oldalon. Nagyon metál!

Egy pár szegecselkkel díszitett tornacipő

Csillámos tornacipő

Ki ne vágyna egy csillogó-villogó tornacipőre, amely még a legegyszerűbb outfitünket is feldobja? Ugyan a glitterrel dolgozni elég macerás, a végeredmény garantáltan kárpótol majd minket! Amire szükségünk van hozzá, az a decoupage ragasztó és egy jó adag csillámpor – mindkettő megvásárolható hobbiboltokban. Ecsettel vigyük fel a cipőre a ragasztót, majd hintsük rá a glittert, míg teljesen be nem fedi. Hagyjuk egy teljes éjszakán át száradni, reggel pedig húzzuk fel és gyűjtsük be a bókokat!

Egy pár csillámporral díszitett tornacipő

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk