Menü

Kreatív és mutatós megoldások

4 tipp, hogy újjáéledjenek régi konyhai dolgaink

Home » Szabadidő » DIY » Kreatív és mutatós megoldások - 09.2018

Nincs is szebb, mint mikor van valami egy konyhában, amely igazán különlegessé és otthonossá varázsolja azt. Az pedig még jobb érzés, amikor tudjuk: mi magunk tettük ilyenné. Ha szeretnénk átélni az alkotás élményét, és közben kapni egy stílusos és egyedi konyhai kiegészítőt, nyugodtan próbáljuk ki az egyiket – vagy mindegyiket – a következő tippek közül. A siker garantált!

Kanálból fogas

Régi, megkopott, fényüket vesztett kanalaink könnyedén új küldetésre lelhetnek fogasok formájában. Az ötlet fantasztikus, sokféleképpen variálható (konyharuha fogas, kulcstartó, virágtartó), és igazán otthonossá varázsolhatja a vacsorafőzés helyszínét. Bármilyen méretű kanállal megcsinálhatjuk. Egyszerűen csak hajlítsuk meg, a tetejét pedig fúrjuk egyenesen a falba, vagy egy szép deszkára, esetleg egy előszobafalra. Ha egy kis extrára vágyunk, fessük át a kanalakat akril festékkel, és adjunk nekik egy kis bronzos vagy rezes csillogást.

 

RAGYOGÓ DIY ÖTLETEK GLITTERREL

Fagylaltos kehely és nagymama tányérja

Ez a csodásan egyszerű trükk igazán különlegesen hozhatja összhangba az utolsó, még el nem tört fagylaltos kelyhünket és a nagyitól örökbe kapott, a mindennapi használathoz túl díszes tányérunkat. Semmi másra nincs szükségünk, csak egy szuper erős ragasztóra, pár percre, és már kész is konyhánk legegyedibb darabja, DIY torta- és süteményes tálcánk.

 

A KUKÁBA A SZŐNYEGGEL?

Tablet tartó vágódeszka

Ha imádjuk az internetet bújni újabb és újabb receptek után kutatva, ez a nekünk való ötlet! Egy kis ragasztóval és 2 extra fadarabkával pillanatok alatt készen lesz új konyhai kedvencünk, és ezután nyugodtan kereshetjük a receptet főzés közben is.

Fakanál a kertbe

Saját magunk termesztjük zöldségeinket, gyümölcseinket? Esetleg van egy kicsi, de annál gazdagabb fűszernövény kertecskénk? Hogy soha ne vesszünk el a finomságok erdejében, próbáljuk ki ezt a szuper könnyű ’csináld magad’ trükköt, és változtassuk régi fakanalainkat kerti jelzésekké. Csak hobbifestékre és ecsetekre, pár alkoholos filcre és egy kis kreativitásra lesz szükségünk. Rajzoljunk, írjunk, fessünk, ahogyan nekünk tetszik!

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk