Menü

Csillogó sminktippek

Ünnepi makeup makulátlanul

Home » Szépség » Smink » Csillogó sminktippek - 12.2018

A télnek ebben az időszakában mindannyian szeretünk kicsit jobban ragyogni, mint máskor. Persze nem véletlenül, hiszen a vibráló karácsonyi fények, a vásárok csillogó fergetege és a feldíszített karácsonyfa tündöklő látványa bárkinek könnyedén hozza meg a kedvét – például egy kis extra glitterhez sminkeléskor. Hoztunk is pár tippet, hogy az elképzelt ragyogás, makulátlan végeredménnyé válhasson.

Mennyi az annyi?

Bármennyire is elkápráztatnak a kifutókon és plakátokon, sziporkázó csillám-sminkben mosolygó szupermodellek, figyeljünk oda rá, hogy nem csak a ruhákra, hanem a sminkre is igaz: ami a kifutókon “elfér”, az nem feltétlenül illik a mindennapokba, még az ünnepi időszakban sem. Próbáljunk mértéket tartani, ha glitteres sminkre kerül a sor, és válasszunk ki egy, de maximum két helyet, ahol csillogni szeretnénk. Például a csillámporos szemhéj mellett fessük a körmeinket tündöklőre, vagy a ragyogó ajkakhoz válasszunk egy sziporkázó hajlakkot frizuránkra.

A kevesebb néha több, ami igaz a csillámló sminkünkre is, így érdemes összesen csak két helyet választani a csillogásra.

 

Visszafogott tündöklés

Ha kedvet kaptunk a csillogásra, de azért nem szeretnénk túlzásba vinni a dolgot, vagy órákig a tükör előtt állni a tökéletes glitter-makeupot finomítgatva, próbáljuk ki ezt a gyönyörűen ragyogó cicaszemes megoldást. Egyszerű, visszafogott és elegáns, mégis feldobja ünnepi megjelenésünket. A drámai hatásért a felső szemhéjunkon vezessünk végig egy, belülről kifelé vastagodó fekete tusvonalat, majd ha megszáradt, egy pici ecset segítségével vigyünk fel a vonalra átlátszó csillámgélt, és jöhet is egy szintén icipici ecseten a glitter.

Egy elegáns tusvonal egy pici csillámmal tökéletes, mégis visszafogottan gyönyörű megjelenést biztosít.

 

A TÖKÉLETES TUSVONAL NYOMÁBAN

Csillogó kalandozás

Ha vidámabb és játékosabb ragyogásra vágyunk, ne ódzkodjunk az alsó szempillákhoz vagy a szemöldökhöz húzott glittervonaltól sem. De nyugodtan engedjük szabadon a fantáziánk, hiszen számtalan variációja van a csillámpor felhelyezésének. Egy kis odafigyeléssel pedig jól fog mutatni, bármelyiket is választjuk.

Csillám az alsó szempillánkhoz vagy a szemöldökünk vonalára garantáltan különleges megjelenést biztosít számunkra.

 

Belevaló ragyogás

Természetesen számtalan módon lehet kombinálni a különféle szemcseszíneket, méreteket és akár a csillogó smink állagát is, azonban általánosságban elmondható, hogy a nagyobb szemcséjű glitter használatával belevalósabb és játékosabb lesz a sminkünk. Ha karácsonyi partiba vagy szilveszteri buliba készülünk, tökéletes választás lehet egy ilyen, nagyobb darabkákat tartalmazó csillám.

A nagyobb szemcséjű glitter nagyszerűen feldobja sminkünket az ünnepi alkalmakra.

A TÖKÉLETES MY X-MAS MEGJELENÉS

 

Leszóródott! Mit tegyek?

A legtöbb esetben sajnos elkerülhetetlen, hogy szétszóródjon egy kevés csillámpor felvitel közben, és biztosak lehetünk benne, hogy olyan helyre fog odatapadni, ahol a legzavaróbb lesz. Pontosan emiatt vannak olyan sminkmesterek és a bloggerek, akik nem alapozzák le arcukat csillámporos smink előtt, hanem csak azután, hogy befejezték a ’glitterezést’. A natúr arcbőrről ugyanis könnyebb eltávolítani a csillogó darabkákat, arról nem is beszélve, hogy így nem kell elrontanunk egy már elkészült sminket a glitter szemcsék üldözése közben. Hagyjuk hát az alapozást a végére, könnyebb kikerülnünk a szemkörnyéket vagy ajkainkat, mint a tökéletesen sminkelt arcbőrről ’károkozás’ nélkül eltávolítani a csillámport. Ha mégis úgy döntünk, hogy alapozással kezdünk, jó szolgálatot tehet pár darabka ragtapasz vagy cellux. A leszóródott csillámokat szedjük le a szalagon lévő ragasztó segítségével.

A cellux segítségével könnyen elüntethetjük a leszóródott csillámokat sminkünkről.

 

EGY JÓ ALAPOZÓ CSODÁKRA KÉPES!

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk