Menü

Citromos pezsgősörbet gránátalmával

Ígyenceknek kötelező

Home » Gasztro és Sport » Receptek » Citromos pezsgősörbet gránátalmával - 01.2019

A pezsgősörbet egy különösen elegáns fináléja lehet a vacsorának, és fagylaltgép nélkül is könnyen elkészíthető.

Hozzávalók 4–6 személyre:

  • 100 ml pezsgő
  • 100 ml citromlé
  • 225 ml gránátalmalé
  • 230 g cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tojásfehérje
  • 1 gránátalma magjai a tálaláshoz

Elkészítés:

  1. Öntsük egy edénybe a pezsgőt, a citromés gránátalmalevet, és adjuk hozzá a cukrot, illetve a citromhéjat. Aztán közepes lángon melegítsük addig, amíg a cukor feloldódik. Ha kész, vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
  2. Verjük keményre a tojásfehérjét, és adjuk a pezsgős keverékhez. Töltsük egy műanyag tálba, majd tegyük a fagyasztóba. Fagyasztás közben olykor-olykor keverjük meg egy villával, nehogy jégkristályok keletkezzenek benne.
  3. Ha elérte a végleges formáját, hagyjuk kicsit felolvadni. Majd egy fagylaltoskanállal formázzunk belőle gombócokat, és adagoljuk 4 pohárba. Gránátalmamagokkal meghintve tálaljuk.

EPERFAGYLALT

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk