Menü

Cikóriás-körtés pizza

Gyümölcsöset ebédre

Home » Gasztro és Sport » Receptek » Cikóriás-körtés pizza - 10.2019

Hozzávalók 2 személyre:

A tésztához:

  • 50 g hajdinaliszt
  • 100 g gluténmentes liszt
  • 15 g friss élesztő
  • 125 ml író
  • 20g olvasztott vaj
  • 1 csipet só
  • 1 csipet cukor

A feltéthez:

  • 2 kicsi cikória
  • 1 körte
  • 1⁄2 citrom leve
  • 2 ág rozmaring
  • 150 g lágy kecskesajt
  • 2 tk. méz
  • olívaolaj
  • só
  • bors

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Keverjük a friss élesztőt az íróba, majd pedig adjuk hozzá a liszthez. Tegyük a keverékbe az olvasztott vajat, a cukrot és a sót, s gyúrjuk az egészet egy tésztává. Kelesszük 45 percig.
  2. Melegítsük elő a sütőt 230 fokra, alsó-felső sütés funkción. Szeleteljük fel a körtét. Mossuk meg a cikóriát, vágjuk ketté, távolítsuk el a torzsáját és szedjük leveleire. Locsoljuk meg a körteszeleteket és a cikórialeveleket a citromlével. Vágjuk nagyon apróra a rozmaringleveleket.
  3. Nyújtsuk hosszúkás formájúra a tésztát és kenjük meg a kecskesajttal. Oszlassuk el rajta a cikóriát és a körtét, locsoljuk meg a mézzel és az olívaolajjal, ízesítsük sóval, borssal. Hintsük meg a pizzát a rozmaringgal, és süssük a sütő legalsó sínjén 20–25perc alatt készre.

BARACK-KÖRTE-BERKENYE PAVLOVA-TORTA

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk