Menü

Budapest turistaszemmel

A külföldiek TOP 5 listája

Home » Szabadidő » Budapest turistaszemmel - 02.2017

Lehet mondani, hogy elfogultak vagyunk, de Budapest tényleg a világ egyik legszebb városa és nem véletlenül emlegetik a Kelet Párizsaként a magyar fővárost. Budapestre évente több mint húszmillió turista érkezik a világ minden tájáról, hogy megcsodálják történelmi emlékeinket, múzeumainkat és a többi látnivalót. Akár Budapesten lakunk, akár vidéken, jó tudni, melyek a külföldiek kedvenc helyei a fővárosban!

Budai Várnegyed
A Budai Várnegyed megannyi látnivalóval szolgál a turisták számára: a tizennyolcadik századi Budavári Palota, amelynek kétszáz szobája van és esténként fényárban úszik, mindenkit elvarázsol. Épp úgy, mint a tizenkilencedik századi Halászbástya és a Mátyás-templom, amelyek mellett még számos szobor mesél a múltról.

Gellért-hegy
A Budapestre látogatók másik nagy kedvence a Gellért-hegy, amely 235 méterrel magasodik a tengerszint fölé – és ez éppen elég ahhoz, hogy csodaszép panorámában gyönyörködhessünk. Tudta, hogy a Gellért-hegyet Budapest ékkövének is szokták nevezni? A turisták ilyenkor persze nem hagyják ki a Citadellát, a Gellért Gyógyfürdőt és a Rudas Gyógyfürdőt sem.

Andrássy út
A 2,4 km hosszú Andrássy út Budapest legforgalmasabb sugárútja. Ha valaki végigsétál rajta, az Erzsébet tértől a Városligetig számos látványosságot kipipálhat a listájáról. Csak néhány a legfontosabb épületek közül: Állami Operaház, Hopp Ferenc Kelet-ázsiai Művészeti Múzeum és Kodály Zoltán Emlékmúzeum és Archívum. Persze az Andrássy út ad helyet a legmenőbb divatházak üzleteinek, elegáns éttermeknek, kávézóknak és színházaknak is.

Margitsziget
A Margitsziget a maga majdnem 2,4 kilométeres hosszúságával és 503 méteres szélességével nemcsak a turisták, de a budapestiek favoritja is! A termálvizes gyógymedencével is rendelkező Palatinus strandfürdő, a Zenélő Szökőkút, a Víztorony és az ingyenesen látogatható kisállatkert, a Vadaskert csak néhány azok közül a helyek közül, amelyek ilyen népszerűvé tették a szigetet.

Városliget
A Margitsziget mellett mindenképpen meg kell említenünk a Városligetet is, amelyet a tizenkilencedik század óta élvezhetnek a Budapesten tartózkodók, és amely a híres francia tájépítész, Heinrich Christian Nebbien tervei alapján valósult meg. A Városliget számos kulturális és szabadidős lehetőséget nyújt, amelyek közül kiemelkedő az Európa vezető állatkertjeinek élmezőnyébe tartozó Fővárosi Állat- és Növénykert, a Fővárosi Nagycirkusz, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum, a mesés Vajdahunyad vára és a Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda.

Ön mindegyik tételt kipipálhatja erről a listáról? Ha nem, itt az ideje, hogy felfedezze magának fővárosunk legszebb, legrégebbi és legkedveltebb pontjait!

Mentés

Mentés

Mentés

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk