Menü

Beyonce legújabb diétás módszere

Kipróbálná?

Home » Gasztro és Sport » Táplálkozás » Beyonce legújabb diétás módszere - 03.2019

Az R&B királynője, Beyonce, egy, a személyi edzője által kifejlesztett új diétába kezdett. A módszer neve Greenprint, a diétáról írt könyv bevezetőjét pedig maga Beyonce és párja, Jay Z írta. Elmondásuk szerint nekik teljes mértékben bevált a zöld fogyókúra. Cikkünkben most összeszedtük a legfontosabb infókat róla.

A magyarra lefordítva ’Zöldnyomnak’ nevezett módszer lényege a bolygónkhoz való viszonyban rejlik. A híres edző, Marco Borges magyarázata szerint saját ’zöldnyomunk’ a világra gyakorolt pozitív hatásunkat jelenti, méghozzá azáltal, hogy növényi alapú fogásokat fogyasztunk. A Greenprint weboldalán a diéta 22 irányelvét is megtalálhatjuk, köztük olyanokat, mint a ’Gondolj a Földre, mielőtt enni kezdenél!’ vagy az ’Egyél többet, nyomj kevesebbet!’, és persze az ’Egyél több növényi alapú élelmiszert!’.

SZTÁROK DIÉTATIPPJEI

Az étrendet választókat arra ösztönzi a módszer, hogy nyugodtan engedjék meg maguknak, hogy saját tempójukban szokjanak hozzá a változásokhoz, míg végül el nem érik az evéshez való egészségesebb és letisztultabb hozzáállást. A diéta által előnyben részesített fogások tele vannak teljes kiőrlésű gabonafélékkel, zöldségek széles skálájával, rengeteg hüvelyes növénnyel és magvakkal.

 

 

A könyvben Borges kifejti, hogy a teljes növényi alapú étkezésre való átállás szerinte fokozatos módszerrel a legkönnyebb, erre pedig saját, kétszer 11 napos, lépcsőzetes technikáját ajánlja. Tanácsai szerint az első 11 napban napi 1 teljesen növényi alapú étkezést kell tartanunk, míg a második 11 nap alatt a növényi fogások száma kettőre növekszik, a 22. naptól kezdve pedig már kvázi ott is találhatjuk magunkat a teljes mértékben vegán étrend küszöbén. A 22 napnak azért van jelentősége, mert szakértők szerint 21 nap alatt lehet bevezetni egy új szokást életünkbe, így ha a Greenprint 22 napja alatt úgy találjuk, hogy valóban élvezzük a növényi alapú étkezést, és meg tudnánk tenni az utolsó lépést a vegán életmód felé, akkor máris könnyebb dolgunk van, hiszen az már életünk szerves részévé vált az elmúlt 3 hétben. Ha pedig vegánnak nem is mindenki áll be, a 22. napon sokan döntenek valamilyen más, de szintén kevesebb állati eredetű élelmiszert tartalmazó irányzat mellett – mint például a szemivegetarianizmus, a pescatarianizmus vagy a vegetarianizmus.

CLEAN EATING – MIT IS JELENT EZ?

A diéta mögötti környezetbarát hozzáállás pedig szintén nem alaptalan. Annak számtalan tudományos alátámasztása létezik már, hogy a növényi alapú étrend szerint fogyasztó emberek ökológiai lábnyoma valóban sokkal kisebb. Az üvegházhatástól kezdve a vízfogyasztáson keresztül a földhasználatig minden környezetvédelmi szempontból kedvezőbb a bolygó számára, ha minél több növényi, és minél kevesebb állati eredetű táplálékot fogyasztunk. Sőt, saját szervezetünk is hálásabb érte, ha főként növényi alapokra helyezzük mindennapi étkezésünket, hiszen ez kevesebb kalóriát, jobban működő emésztést, több vitamint és energiát, sőt még tisztább bőrt is jelent. Beyoncénak és párjának mindenesetre nagyon bevált a Greenprint módszer, a szupersztárra nézve pedig bennünk nem is merülhet fel semmi kétség efelől.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk