Menü

Ajándékcsomagolás profiként

Tippek és trendek

Home » Szabadidő » DIY » Ajándékcsomagolás profiként - 12.2018

Pár nap, és elérkezik a várva várt karácsony és vele az ajándékozás is. De előtte még be is kell csomagolnunk a nagy körültekintéssel kiválasztott tárgyakat. Hiszen mindannyian tudjuk mennyire jó érzés, amikor valaki nem csak a vásárlásba, de a megjelenésbe is energiát fektetett azért, hogy örömet okozzon. Mutatunk is 4 szuper csomagoló-praktikát, amivel stílusosan és kreatívan fejezhetjük ki törődésünket szeretteink felé.

Ajándék az ajándékon

Ugye, mennyire jól tud esni egy kis extra figyelmesség? Helyezzük csomagolási technikánkat a következő szintre, és már az ajándék külsejével is utaljunk rá finoman, mi rejlik a karácsonyi papírok alatt. Ha becsomagoltunk egy ajándékot, egyszerűen kössünk hozzá a szalaghoz valamilyen kapcsolódó apróságot. Egy könyv esetében a szalaghoz erősíthetünk még egy szép könyvjelzőt – szakácskönyvnél akár fakanalat –, határidőnaplónál egy-két írószert, parfümnél egy egyedi tesztcsíkot, ruhadarabnál pedig egy természetes szekrényillatosítót – például egy csinos levendulás zsákocskát. Nagyon kedves ötlet, és egészen biztosan okot adhatunk vele még néhány őszinte mosolyra.

 

SZÉPEN MEGTERÍTETT ÜNNEPI ASZTAL

Barátunk, a ragasztópisztoly

Egy ragasztópisztollyal bizony messze juthatunk ajándékcsomagolás terén, akármennyire is esetlennek érezzük magunkat az első használatkor. Ez a kreatív eszköz ugyanis fantasztikusan képes feldobni ajándékaink külsejét. Gondoljunk csak bele: kis díszeket, gyerekeknek cukorkákat, édességeket erősíthetünk az ajándék több pontjához, sőt még a díszszalagunk hajtódásának helyét is meghatározhatjuk a tökéletes kompozíció érdekében.

 

Téli természet

A pár éve megjelent, természetes anyagokat felhasználó csomagolási trend idén nagyobb népszerűségnek örvend, mint valaha. Mi pedig ennek csak örülhetünk, hiszen ha ilyen stílusban csomagoljuk be ajándékaink – azon kívül, hogy nem kell furcsa anyagú szalagokkal és masnikkal szenvednünk –, igazán különleges, télies hangulatot kapnak csomagjaink. A fenyő, a tobozok, a levendula vagy éppen a rozmaring illata pedig mind-mind olyan, amire sosem mondanánk nemet.

 

3 KARÁCSONYI DIY DE KORTIPP

Ünnepi ismertető

Ha egy – vagy több – nagycsalád tagjai vagyunk, biztosan ismerős a helyzet, amikor legyintünk egyet ajándékcsomagolás közben, mondván „úgyis felismerjük majd, nem kell ráírni!”. Persze, miután mindent becsomagoltunk, tanácstalanul állunk a csomagok előtt, vagy azokat fülünk mellett rázogatva próbáljuk kitalálni, most melyik kié is. Praktikus és dekoratív megoldás lehet erre, ha hobbiboltban beszerezhető fa, fém vagy papír betűket kötözünk az ajándékokra, vagy esetleg olyan karácsonyfadíszeket, amelyekre ráfestettük szeretteink nevét vagy nevének kezdőbetűjét.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk