Menü

5 tökös lakásdekoráció halloweenra

A zöldség, amely mindenhol jól mutat

Home » Szabadidő » DIY » 5 tökös lakásdekoráció halloweenra - 10.2018

Közeledik halloween ünnepe. A futótűzként terjedő angolszász szokásokról megosztóak a vélemények. De ha nem is indulunk gyerekeinkkel ’Csokit vagy Csalunk’ körútra a szomszédságban, azt biztosan nem tagadhatjuk, hogy a tökös dekorációk egészen egyedülálló hangulatot teremtenek, bárhol is látjuk őket. Hoztunk most 5 ötletet, hogy mi magunk is otthonunkba csempészhessünk egy kis halloweent – akár ünnepeljük, akár nem.

Színes egyéniség

Akkor sem kell lemondanunk a halloweeni dekorációról, ha nem kedveljük a hátborzongató hangulatot: dobjuk fel tökünket egy kis színnel, és a kísérteties növényből máris vidám őszi zöldséggé változik. Először is fessük le fehér festékkel, hogy jobban mutassanak az árnyalatok, majd hajszárító segítségével olvasszunk rá egy zsírkrétakészletet. Gyönyörű színek, egyedi mintázat. Akár a gyerekszobába is tökéletes őszi dekorelem.

 

VICCES ÉS CUKI HALLOWEENI JELMEZEK KISMAMÁKNAK

 

A csillagok szerelmeseinek

Faragnánk tököt, de nincs kedvünk vele órákat eltölteni, és utána még takarítani is? Gond egy szál se! Próbáljuk ki ezt a fantasztikusan dekoratív, mégis nagyon egyszerű ötletet: faragjunk csillagképeket a töklámpásunkba. Ha igazán autentikus univerzum-hatást szeretnénk elérni vele, faragás előtt le is festhetjük feketére, sötétlilára vagy sötétkékre, ezekhez pedig mind passzol, ha kocsányukat divatos metálszínűre fújjuk. A stílusos és hangulatos kinézethez ezután már csak egy rést kell vágnunk, ahol betehetjük a mécsest, aztán pedig nem kell órákig szenvedni egy félelmetes arc formálásával. Pár vonal és pötty kivájásával már készen is vagyunk.

 

DESSZERTÖTLETEK HALLOWEEN ÉJSZAKÁJÁRA

 

Töklámpás

Csodálatosan idő- és energiatakarékos tökös dekor lehet az üvegfalú lámpásokban és gyertyatartókban felhalmozott mini tökök hada. Azon kívül, hogy nagyon aranyosak az ici-pici növények, a különféle fajták vegyítésével igazán dekoratív, különleges és színpompás díszítőelemeket kaphatunk. Kombináljuk ’hagyományos’ lámpásokkal a fantasztikus összképért.

 

Környezetbarát kaspó

Szuper ötletes őszi díszítés, amivel nem csak gyönyörködni tudunk a tökös dekorációban, hanem haszna is van annak: kaspóként funkcionál. Csak vágjuk le a tök tetejét és belezzük ki, majd ültethetünk is. Ha különleges darabot szeretnénk, fessük le előtte a halloweeni zöldséget, és már tehetjük is az ablakba, az erkélyre vagy a lépcsők mellé, de akár az ebédlőasztalon is fantasztikusan mutat.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk