Menü

3 ötperces frizura az ünnepekre

Már kész is vagyok?

Home » Szépség » Frizura » 3 ötperces frizura az ünnepekre - 12.2018

A nagy karácsonyi vacsorát megelőző ajándékcsomagolás, sütés-főzés és takarítás hármasában sokunknak nem marad ideje arra, hogy saját magunkat is olyan pompába öltöztessük, mint a lakást és az étkezőasztalt. Azért, hogy idén legalább a frizuránk miatt ne fájjon a fejünk, összeszedtünk 3 szupergyors és hiperegyszerű, mégis vitathatatlanul ünnepi hajviseletet.

Lófarok, csavarral

A csavart copfot fantasztikusan egyszerű elkészíteni. Összesen 2 perccel vesz többet igénybe, mégis sokkal különlegesebb, mint egy egyszerűen lófarokba fogott frizura.

  1. Fogjuk össze hajunkat egy hajgumival. Megtehetjük ezt magasan, a fejtető közelében, vagy alacsonyan, a tarkóhoz közelebb is, mindkettő jól fog mutatni. Ezután a hajgumin tekerjünk körbe egy vékony tincset, hogy eltüntessük azt, így szofisztikáltabbá téve a megjelenést. A hajtincset rögzítsük egy hullámcsattal.
  2. Válasszuk ketté a lófarokba fogott hajtömeget, és mindkét részt csavarjuk végig maga körül, míg az egész hossza be nem tekeredik. Figyeljünk oda, hogy mindkét felet az óra járásának megfelelő irányba tekergessünk.
  3. A két betekert copfot most tekerjük össze egymás körül – ezt már az óra járásával ellentétesen tegyük –, a ’fonat’ végét pedig rögzítsük hajgumival. Végül fújjunk a frizurára egy kis hajlakkot, és már kész is vagyunk.

 

MINDEN A VÉKONYSZÁLÚ ÉS A VASTAGSZÁLÚ HAJRÓL

 

Fonott konty

A fonott kontynak rengeteg variációját megtalálhatjuk az interneten. Vannak köztük egyszerűbbek és bonyolultabbak is. Mi most az előbbiekből mutatunk egyet, mellyel amellett, hogy fantasztikus végeredményt kapunk, valóban készen is lehetünk 5 percen belül.

  1. Az első lépés ugyanaz, mint a csavart lófarok esetében: fogjuk össze hajunkat egy hajgumival – ezúttal azonban inkább a tarkónkhoz legyen közelebb a copf –, majd ’tüntessük el’ a hajgumit egy köré tekert tinccsel.
  2. Fonjuk be a lófarkat bármilyen módon, olyan fonással, amilyennel csak szeretnénk. Az szimpla hármas fonás persze általában a legkönnyebb, ezzel pillanatok alatt készen is lehetünk. Ha elértük a hajtincsek végét, kissé lazítsuk meg a fonatot, majd fogjuk össze a végét egy hajgumival.
  3. Most következik az egyszerű, de nagyszerű varázslat: fogjuk meg a befont copfot, és tekerjük a lófarkat tartó hajgumi köré, végül pedig rögzítsük 1-2 hullámcsattal és hajlakkal. Az igazán természetes hatásért húzkodjunk ki pár tincset, így valóban olyan erőlködés mentesen szépnek tűnik majd frizuránk, amilyen az elkészítése volt.

 

A FIGYELEM KÖZÉPPONTJÁBAN: A SZEMHÉJAK

 

Bohém-sikk hajpánttal

Koronázzuk meg az ünnepet egy elegáns, hátul gumis fejpánttal – mindezt 5 perc alatt. A kissé bohém, mégis nagyon ünnepélyes és különleges frizurához ugyanis semmilyen profi trükkre vagy szakértelemre nincs szükségünk, halandóként is végezhetünk vele perceken belül. Nézzük, hogyan!

  1. Először is, helyezzük fel a fejpántot úgy, hogy fejünk tetején, kissé előre felé legyen a szép, díszes része, tarkónkhoz közel pedig az alsó gumis. Ne húzzuk keresztül rajta hajunk, egyszerűen csak helyezzük rá a pántot.
  2. Hajunk pánt alatti, nyakunktól lefelé lógó részét osszuk két felé, és mindkét felet fonjuk be, megint, ahogyan csak szeretnénk. A hanyagul gyönyörű eredmény érdekében jól lazítsuk meg a fonatokat mielőtt a végüket egy-egy hajgumival rögzítenénk.
  3. Ha készen áll a két lezseren bájos copf, először az egyiket, majd a másikat fogjuk meg, kissé tekerjük fel – mintha kakaós csiga lenne –, végül pedig húzzuk át egy részét a fejpánton, így rögzítve azt. Természetesen, ha nem érezzük elég biztosnak a tartást, bevethetünk 1-2 hullámcsatot is. Végül fújjunk hajkölteményünkre egy kis hajlakkot, és élvezzük a bókokat.
Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk