Menü

3 bakancslistás hely Magyarországon

Útra fel az újévben!

Home » Szabadidő » Utazás » 3 bakancslistás hely Magyarországon - 01.2019

Az újévi önfejlesztő fogadalmak mellett idén ne hagyjuk ki a szórakozással kapcsolatos céljainkat sem. Erre való a bakancslista. Ha pedig szeretünk világot látni, szerencsére nem is kell messzire mennünk, hogy olyan helyre érjünk, ami magyarként egyenesen kötelező. Nézzük is hazánk 3 ’legbakancslista-érdemesebb’ helyszínét.

Bokod, a Lebegőfalu

A bokodi Lebegőfalu turisták és fotósok egyik kedvenc hazai helyszíne. Természetesen nem véletlenül, hiszen a 60-as években létrehozott mesterséges tavon mára számos, cölöpökre épült ’lebegő’ horgászház található. Bár a legenda, miszerint a víz itt télen sem fagy be, nem bizonyul igaznak, horgászni egész évben lehet a tavon.

 

Megyer-hegyi tengerszem

A Sárospatak közelében található természeti képződmény gyönyörű látványt nyújt. Egészen olyan, mintha egy hollywoodi sci-fibe csöppentünk volna. Magyarország egyik legszebb látványosságát félig emberkéz alkotta. Majd’ 500 éven keresztül működött itt malomkőbánya. Ennek megszűnése után a környék flórája és faunája átvette a hatalmat a hely felett, a végső kép pedig az esővíz felgyülemlésével alakult ki, amelyből tó lett a néhol 70 méterre magasodó sziklafalak között. A tengerszem és környéke felejthetetlen panorámát és élményeket adhat bármelyik természetjárónak.

SZABADIDŐ-STRESSZ

Noszvaj

Magyarország egyik legváltozatosabb természeti és kulturális kincseivel rendelkező helye az Egertől nem messze elhelyezkedő Noszvaj és környéke. A mesés és sokszínű szórakozást kínáló kis falu az elmúlt évek alatt egyre nagyobb népszerűségre tett szert a látogatók körében. Nem véletlenül, hiszen nem csak programokban és látnivalókban gazdag, hanem különleges szálláskínálata miatt is sokan kerekednek fel egy noszvaji kirándulásra. A faluban mindent megtalálhatunk a luxuspihenéstől a természetjáráson keresztül a Bükk által nyújtott fantasztikus bor- és gasztronómiai élményekig. Noszvaj szinte minden látványossága és programja külön helyet érdemelne a bakancslistán. Ha idén ellátogatnánk a faluba, semmiképpen se hagyjuk ki a De La Motte Kastély barokk szépségeit, a barlanglakások különleges hangulatát, a Thummerer Pince kiváló borait és Síkfőkút varázslatos túraútvonalait sem.

3 NOSZVAJI SZÁLLÁSHELY, AMIT IMÁDUNK

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk