Menü

2018 karácsonyi dekor trendjei

Ünnepi divat

Home » Életmód » Otthon » 2018 karácsonyi dekor trendjei - 11.2018

A karácsony rajongóit végre újra megcsaphatta az ünnepi várakozás szele, hiszen egyre több bevásárlóközpont, lakberendezési üzlet és virágbolt helyezi ki falaira a saját, polcaira pedig az eladásra szánt ünnepi dekorációs elemeket. Az egyik legkreatívabb ünnepkör közeledtével pedig mi, a lelkes otthon-díszítők gondolkodni kezdünk: melyek is az idei kihagyhatatlan trendek?

Múzsa a nagyváros

2018-ban minden lehetőségünk megvan az igazán modern ünneplésre, mivel hódítanak az urbán sikk stílusú díszítőelemek. Ki gondolta volna, hogy a karácsony lehet ennyire 21. századian menő? Lehet bizony, hiszen itt vannak a fémesen, acélosan fénylő vagy a beton egyszerűségével kitűnő anyagok, a letisztult és sematikusan ábrázolt formák és a nyugodt, minimalista kompozíciók.

A karácsonyi dekorációban egyre divatosabb az urbán sikk díszítőelemei

 

SZÉPEN MEGTERÍTETT ÜNNEPI ASZTAL

Élénk és pasztell

2018 a nagy újdonságok éve is egyben, a karácsony színeiben legalábbis biztosan. Idén, ha a fára kerül a sor, senki nem kíváncsi a pirosra, zöldre vagy a nehezen fénylő óaranyra. Van helyettük viszont izgalmas óceán kékünk, pasztell rózsaszínünk, mentazöldünk, levendulánk vagy rozé aranyunk. Elsőre merésznek tűnhet, azonban a végeredmény magáért beszél.

A szín, pasztell és élénk karácsonyfadíszek vegyesen használva különleges hatást nyújtanak

 

Modern vidék

A nagyi kuckós házikóját és a 21. század eleganciáját ötvöző vidéki sikk stílusnak egyszerűen lehetetlen ellenállni. A gyönyörű, természetes árnyalatok és anyagok, a faágak, a zöld levelek, az állatokat ábrázoló képek vagy díszítőelemek és a tipikusan meleg gyapjú és flanel anyagok összjátéka – azon kívül, hogy csodásan néz ki – pillanatok alatt meghozza bárki ünnepi hangulatát.

A fa anyagokat és pasztellszíneket ötvöző vidéki sikk stílusos választás karácsonyra is

 

Alternatív fa

Nem csak az ünnepi trendek között fantasztikusan ötletes, de a környezettudatosság jegyében is tökéletes megoldás az alternatív karácsonyfa. Ötleteket tucatjával találhatunk az interneten, és úgy tűnik, nem is túl bonyolult a dolog, hiszen bármiből elkészülhet az ünnep fénypontja: a különféle méretű karácsonyfadíszektől a méretre vágott deszkákon keresztül a felragasztott fényfüzérekig, és azokon is túl. Csak a képzeletünk szab határt.

Fenyőfa helyett egyre divatosabb különböző kreatív megoldásokkal kialakítani a modern karácsonyfát
Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk