Active Beauty
Trendi frizura: csillogó haj középválasztékkal

Frizuradivat a kifutókról

Trendi frizura: csillogó haj középválasztékkal

Jó hír mindenkinek, akinek vékony szálú a haja: az ultraegyenes sleek look középválasztékkal újra rendkívül trendi hajviselet! A megfelelő formázási technikákkal pedig még a természetesen hullámos hajból is elkészíthető.

Csillogó haj középválasztékkal: kinek áll jól a look?

Idén ősszel a csillogó haj és a középválaszték kombinációja hódította meg a kifutókat. Egy rendkívül egyszerűen elkészíthető frizuráról van szó, hiszen a formázás legfeljebb tíz percet vesz igénybe. Nagyon elegáns a stílus hosszú hajból megalkotva, viszont alapvetően bármilyen hosszúságú hajjal kipróbálhatod. Az ultraegyenes haj kontyba csavarva vagy egy lófarokba összefogva is csodavagány viselet. Egyébként különösen jól passzol a szögletes, az ovális vagy a szívalakú arcformához.
 

Hajtípusfüggő formázás

A hajad tulajdonságaitól függően különböző technikákkal készítheted el ezt a frizurát. A vékonyszálú és viszonylag egyenes hajból a csillogó frizurát akár hő nélkül is sikerülhet formáznod. Túl sok terméket sem ajánlott használnod hozzá, különben könnyen nehéz és zsíros lehet az összhatás. A nehezen formázható természetesen hullámos hajat pedig egy hajvasalóval és gazdag, fényesítő termékekkel fogod tudni jobb belátásra bírni.
 

A középválaszték

Ennél a frizuránál fontos, hogy a választék egészen pontosan középre kerüljön. A legjobb, ha a hajadba még nedvesen húzod meg a választékot egy elválasztófésű segítségével. Ha kész vagy, kezdheted a formázást.

Egyenes haj formázása lépésről lépésre hő nélkül

A hajadat egyenes hajra való samponnal mosd meg. A balzsamot csak a végekbe dolgozd bele, hagyd kicsit hatni, majd öblítsd ki a hajadból.
Nyomkodd ki a hajadból a nedvességet egy mikroszálas törölközővel.
Gyúrj a hajadba – elsősorban a végekbe – szálkásodás elleni, hajban hagyható balzsamot.
Száradás közben a hajadat újra és újra fésüld át.
Végezetül hajszárítóval, hideg levegővel szárítsd meg teljesen.
 

Formázás hajvasalóval

A hajadat mosd meg egy intenzíven ápoló samponnal. Ezt követően tégy fel rá egy egyenesítő és selymesítő pakolást, és hagyd körülbelül 5 percig hatni, majd öblítsd ki belőle.
Fújd át a hajad egy jó hővédő termékkel.
Várj egy kicsit, amíg a hajad teljesen megszárad, ellenkező esetben a hajvasaló roncsolhatja azt.
Fésüld gubancmentesre a hajad.
Egyetlen mozdulattal és egyenletes nyomást kifejtve haladj végig a vasalóval a tincseiden, a hajtövektől a hajvégekig.
Ezt követően oszlass el némi hajolajat a hajszálaidon és azok végein.
 

Selymes haj glossinggal

Tökéletes, csillogó eredményt egy glossing kezeléstől várhatunk. Ez nemcsak csillogóvá varázsolja a hajat, hanem a színét is felfrissíti. Különösen a fénytelen hajjal képes csodát tenni.
Tippünk: Az ultraegyenes frizura akkor a legszebb, ha a hajvégek egészségesek. Mégis felfedeztél némi töredezést? Akkor ugorj be egy fodrászszalonba!