Active Beauty
Hajszínezés: Ezek a színek kapják idén ősszel a főszerepet

Meseszép árnyalatok

Hajszínezés: Ezek a színek kapják idén ősszel a főszerepet

Szétnéztünk a kifutókon, és ezt a hét hajszínt találtuk a legszebbnek. Megfejtjük, melyik illik Hozzád a legjobban.

Ezek a színárnyalatok divatosak épp

Vörös, barna vagy inkább szőke? Egy kíméletes színezéssel könnyen változtathatsz a hajszíneden anélkül, hogy tönkretennéd a hajad. A hajszínező termékek egy glossing kúrával kiegészítve mesésen csillogóvá varázsolják a hajat. Még keresed a tökéletes hajszínt? A meleg barnaárnyalatokkal, a varázslatos vörösökkel vagy a homokszőkével abszolút divatos lesz a megjelenésed.
 

Hajszíntrendek: mokka, karamell és csokoládé

Ha eredetileg is barna a hajad, fénybalzsamokkal és kímélő színezőkkel szép effekteket varázsolhatsz bele. Rendkívül divatos most a mokka- és a csokoládébarna hajszín meleg alapárnyalattal. Ha viszont nagyon világosról váltanál sötétre, ajánlott óvatosnak lenned. „Ha ugyanis nem megfelelően jársz el, az eredmény könnyen zöldes árnyalatúvá válhat” – magyarázza Helmut Maier, a dm kreatív menedzsere. A többdimenziós hatás eléréséhez a profik finom balayage highlightokat varázsolnak a hajba, amik keretbe foglalják az arcot.

Copper és chocolat cherry: vöröses hajszínárnyalatok
„Ha típusváltásra szánod rá magad, akkor kipróbálhatsz egy szép vörös árnyalatot. A vörös örök sláger” – mondja Helmut Maier, a dm kreatív csapatának vezetője. „Jelenleg a természetes árnyalatok a legkeresettebbek. Lehet meleg, hideg, intenzív és feltűnő vagy teljesen visszafogott: minden típushoz találunk hozzáillő vörösárnyalatot.” Most a „copper” és a „chocolat cherry” fantázianévre hallgató árnyalatok különösen keresettek. A „copper” árnyalat, ami a réz és a karamell keveréke, különösen szép hatású természetes szőke alaphajszínre színezve. A „chocholate cherry”, egy telt barna szín meggyvörös alapárnyalattal pedig a barnáknak áll nagyon jól. A színezést érdemes kiegészíteni egy glossing (fényesítő) kezeléssel, ami ápolja a hajat, és még különlegesebbé teszi a színt.
 

Meleg szőkeárnyalatok: homok- és vaníliaszőke

A szőke haj a nyár után egy kicsit fakóvá válhat, magyarázza Helmut Maier. „Ez egy jó kiindulási alap lehet új, izgalmas színátmenetek és csodás fényjátékok megalkotásához. Ennek természetesen az az alapfeltétele, hogy a haj ápolt és egészséges legyen.” Egy homokszőke színezés szürkés-barnás alapárnyalatokkal a nap, a klór és a sós víz károsította szőke hajat újra ragyogóvá teszi. Különösen népszerűek most a homok- és a vaníliaszőke árnyalatok.
 

Hajszínezés 8 lépésben

  • Ügyeljünk arra, hogy színezés előtt közvetlenül ne mossuk meg a hajunkat, így a fejbőr természetes védőrétege sértetlen marad.
  • Húzzunk fel egyszerhasználatos kesztyűt.
  • Hogy a bőrünkön ne keletkezzenek festékfoltok, vigyünk fel egy zsíros arckrémet a hajtövek előtti homlokrészre és a fülekre.
  • A hajszínezőt a festőecsettel a hajtövektől kezdjük el felvinni. Tipp: az eredmény egyenletesebb lesz, ha a hajunkat utána jól átfésüljük.
  • A hatóidőt tartsuk be pontosan. Ezt a haj típusa, a kívánt színintenzitás és a csomagoláson lévő információk határozzák meg.
  • Ezután alaposan mossuk ki a színezőt a hajunkból. Addig folyassuk rá a vizet, amíg a lefolyó víz tiszta nem lesz.
  • Színezés után masszírozzunk a hajunkba némi balzsamot, hagyjuk hatni egy percig, majd alaposan öblítsük ki belőle.
  • És már csak az utolsó simítások vannak hátra: szárítsuk meg hajunkat, és megszokott módon formázzuk frizuránkat.