Active Beauty
Báli frizurák sajátkezűleg: ezek a legdivatosabb hajköltemények

Szép munka

Báli frizurák sajátkezűleg: ezek a legdivatosabb hajköltemények

„Korábban gyakran hallottuk azt, hogy a frizurát a legjobb előző nap mosott hajból elkészíteni. Ezzel azonban nem mindenki ért egyet” – magyarázzák a dm minőségtrénerei, Renate Harrer és Susanne Forobosko. „Egy partin vagy egy fontos eseményen a legtöbben frissen mosott hajjal szeretnének megjelenni.”

Báli frizurák sajátkezűleg

Ma már kevés hajlakkal kőkeményre fixált, régimódi és bonyolult fonott frizurát látunk a bálokon. Sajátkezűleg készített, könnyed hajkölteményt viszont annál többet. Egyszerű eszközökkel és néhány mozdulattal te magad is elkészítheted a kedvenc frizurád, és nem kell tartanod attól sem, hogy esetleg a bulizás szétzilálja.

A jó előkészítés már fél siker

„A hajat már nedves állapotában tanácsos előkészíteni” – mondja a szakértő. „A hajhabot közvetlenül mosás után oszlassuk el a hajon. Hagyjuk egy kicsit száradni, majd vigyük fel rá a hővédő készítményt, és egy lapos kefével szárítsuk a kívánt formára. A legjobb, ha diffúzoros hajszárítót használunk hozzá.”

Rövidebb hajhoz: csavart chignon boho stílusban

Szükséged lesz egy átlátszó, szilikon hajgumira, egy elválasztófésűre, egy hajsütővasra vagy egy hajvasalóra, hajlakkra, hővédősprayre és – lehetőség szerint a hajad színével megegyező – hullámcsatokra.
Elkészíthető: frufrus, hullámos, lépcsőzetesre vágott és vékonyszálú hajból. Nem készíthető el: nagyon hosszú, vastagszálú hajból.

Fújd be a hajad hővédő sprayvel, és hullámosítsd be.
Az arcod jobb és bal oldalán lévő tincseket csavard meg egy kissé, és fújd át őket egy flexibilis hajlakkal.
A tarkódnál fogd össze a hajad lófarokba, szórj rá egy kevés dúsító és erősítő hajpúdert, és rögzítsd egy hajgumival.
Közvetlenül a hajgumi felett készíts egy lyukat az elválasztófésűvel, és lentről felfelé húzd át rajta a lófarkadat.
Csavard a hajad a hajgumi köré, és hullámcsatokkal rögzítsd a kontyot. Tipp: Fújd be a hullámcsatokat hajsprayvel, így jobban tartanak.
Némi hajlakkal tartósabbá teheted a végeredményt.