Active Beauty
A gabonák szerepe és fontossága babád étrendjében – NYEREMÉNYJÁTÉK
Szöveg: Nestlé

Az első két év

A gabonák szerepe és fontossága babád étrendjében – NYEREMÉNYJÁTÉK

Az élet első két évében alapozzuk meg az egészséges étkezési szokásokat. Ennek az alapja, hogy a napi tápanyagszükséglet jelentős részét a gabonák fogyasztásával biztosítsuk a szervezet számára. Nem kérdés tehát, hogy már a kezdetekkor is, babád étrendjének részeként fontos szerepet játszanak a gabonák az egészséges táplálkozás kialakításában. Értékes összetevőkkel rendelkeznek, rostban, fehérjében és vitaminokban gazdagok. Gyermeked étrendjébe változatosan beépítve nélkülözhetetlen tápanyagforrást jelentenek.

Miért válaszd a kifejezetten babák számára készült gabona alapú termékeket?

A kifejezetten babák számára készült gabona alapú pépek gondosan válogatott gabonából készülnek és nagyon szigorú ellenőrzésen mennek keresztül, hogy a vonatkozó előírásoknak megfeleljenek. Továbbá ezek a termékek a szigorú ellenőrzés mellett hozzáadott mesterséges színezék és tartósítószer nélkül készülnek. Így ha gyermeked kifejezetten babáknak készült, speciálisan ellenőrzött, gabona alapú termékekkel kínálod, a kicsi biztonságos táplálása miatt nem kell aggódnod.

(Vonatkozó jogszabály: 35/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendelet a csecsemők és kisgyermekek számára készült feldolgozott gabona alapú élelmiszerekről és bébiételekről)
A glutén bevezetése

A glutén egy olyan fehérje, amely számos gabonaféle magjában megtalálható: búza (durumbúza, tönkölybúza stb.) árpa, rozs, zab és ezek egyéb hibrid változatai, valamint az ezekből készült termékekben. A glutén bevezetésére kisbabád étrendjébe legkorábban 5 hónapos kortól kerüljön sor, fokozatosan emelve a mennyiségét. A hozzátáplálás megkezdésénél javasolt naponta egy evőkanál gabonás gyümölcspürével indítani, majd lassan, fokozatosan emelni a mennyiséget.

A glutén bevezetését javasolt 1 féle gabonával megkezdeni, így, ha gabona alapú pépet választasz kifejezetten erre a célra, akkor ez legyen az elsődleges szempont.

Játssz velünk!

Töltsd ki 2022. október 30-ig a lent található űrlapot, és válaszolj helyesen a feltett kérdésre, hogy tiéd lehessen a képen látható NESTLÉ ajándékcsomag!

A nyereményjátékát szabályzatát és az adatkezelési tájékoztatót itt éred el.

EREDMÉNYHIRDETÉS

A játék lezárult. Mindenkinek köszönjük a részvételt. Rengeteg helyes megfejtés érkezett, alább az 5 szerencsés nyertes, akit e-mailben is értesítünk:
- B-Sz. Andrea, Debrecen
- N. Veronika, Diósd
- P. Zsuzsanna, Ajka
- B. Andrea, Budapest
- T. Alexandra, Zalaegerszeg
Az űrlap nem érhető el, a nyereményjáték véget ért.