Active Beauty
Vár a dm Gyereknap a Vasúttörténeti Parkban!

Inspiráló élmények

Vár a dm Gyereknap a Vasúttörténeti Parkban!

Vonatimádóknak szinte kötelező program ellátogatni a Vasúttörténeti Parkba, ráadásul, ha május utolsó hétvégéjét választja valaki, akkor színes programkavalkád is jár a vonatos élmények mellé. Azok is bátran elindulhatnak persze, akik kevésbé rajonganak a vonatokért, hiszen az élményprogramok tartalmas és változatos időtöltést garantálnak mindenkinek.

A színpadon a gyerekek kedvenc előadói váltják egymást: együtt lehet dúdolni szombaton a dalokat Halász Judittal, az Apacuka zenekarral, de Kalap Jakab is számít a gyermekek figyelmére majd! Vasárnap érkezik a Kiskalász zenekar és az Alma együttes, a Fabula Bábszínház pedig varázslatos világba repíti a kicsiket. Mindeközben tucatnyi helyszínen lehet bekapcsolódni az élményprogramokba: kiderül, mennyire vannak otthona családok a napvédelem témájában, meg lehet kóstolni a dmBio finomságait, a PET-Kupa csapatának újrahasznosító műhelyében ellesni, hogyan kapnak a műanyagok egy második esélyt. A női egészség témakör a dm számára kiemelt terület, idén DIY szépségápolási foglalkozással várja Nagy Réka Ökoanyu a látogatókat, a Zöldövezet Társulás pedig a többször használatos menstruációs termékekről és környezetbarát pelenkákról tart bemutatót. Mindeközben a dm szépségszigeten hajfonással és körömlakkozással lepik meg az érdeklődőket.

A park területén mindkét nap ugrálóvárak, kézműves foglalkozások, ügyességi és közlekedésismereti játékok várják a gyerekeket, civil szervezetek programjaival is lesz lehetőség találkozni, de vonatok szerelmesei is megtalálják számításukat: egész nap üzemel a kisvasút, de régi korok mozdonyaival is testközelből ismerkedhetnek meg a gyerekek, ki lehet próbálni a fordítókorongot és a kézi hajtányozást is.

Az idei évben újdonság, hogy a Vasúttörténeti Park „Mutasd magad!” színpadon ad lehetőséget amatőr fellépők, művészeti csoportok számára a bemutatkozásra.

A rendezvényre jegyeket online a Vasúttörténeti Park weboldalán keresztül lehet vásárolni elővételben kedvezményesen, illetve a helyszínen a rendezvény napján. A gyermekek számára a belépés ingyenes.
További információk a rendezvényről:  Magyar Vasúttörténeti Park | Európa legnagyobb szabadtéri vasúti élményparkja (vasuttortenetipark.hu)