Active Beauty
Húsvéti ötletek: így készülnek a trendi hímes tojások
Szöveg: Astrid Doppler

Kreatív ötletek

Húsvéti ötletek: így készülnek a trendi hímes tojások

Végre itt a tavasz, közeleg a húsvét, itt az idő, hogy a természettel együtt a dekorálási kedvünk is felébredjen. Ha nem akarod minden évben ugyanazokat a dekortárgyakat elővenni a dobozból, és friss inspirációra vágysz, akkor olvasd el cikkünket, amiben mutatunk neked néhány csodaszép tojásalkotást – amik az aktuális lakberendezési trendet követve a legdivatosabb színekben pompáznak.

Hímes tojások a 2023-as húsvéti dekorációhoz

Ha még meg szeretnéd enni a tojásokat, akkor természetes festékanyagokat használj a festéshez. A hímes tojások díszítésénél a kreativitásnak csakis a képzelet szabhat határt, hiszen megannyi anyag és a szín közül választhatsz a dekorálásnál.

Egyszerű lila húsvéti dekortojások művészi mintákkal

2022 Pantone-színe, a „very peri” még idén is rendkívül divatos árnyalatnak számít. Miért is ne festhetnéd meg tehát a húsvéti tojásaidat ezzel a tavaszias színnel?

Szükség lesz hozzá:
 • lila akril- vagy hobbi dekorfestékre
 • fekete alkoholos filctollra
 • esetleg sütőpapírra és ceruzára
Így készül: Először fesd meg a lila felületet akril- vagy dekorfestékkel. A száradás után jöhetnek rá a fekete minták. Ha nem bízol a kézügyességedben, akkor a cirádás mintákat egyszerűen rá is másolhatod a tojásokra. Nem szükséges hozzá pauszpapírt vásárolnod, a sütőpapír is megfelel erre a célra. Először a papír egyik oldalára másold rá a mintát vastagon egy puha ceruzával – a grafit lesz a „vivőanyag”. A megrajzolt oldalával fektesd rá a papírt a tojásra, és a másik oldalán is rajzold át a mintát. A fekete ceruza vonalakat rajzold át egy fekete alkoholos filccel. És voilà – kész is a trendi lila húsvéti tojás.

Tipp: a száradáshoz a tojásokat hurkapálcikákra fűzve beleszúrhatod egy sztiropor lapba.

Márványos pasztell hímes tojások

Szükség lesz hozzá:
 • körömlakkokra tetszés szerinti (pasztell)színekben
 • egy műanyagtálkára (amit a konyhában már nem fogsz használni)
 • fogpiszkálóra
 • hurkapálcára
 1. Hogy ne kelljen sokat takarítanod a tojásdekorálás után, tanácsos a munkafelületet egy újságpapírral letakarnod.
 2. Ezt követően tégy egy tálba langyos vizet (legalább 5 cm magasságig), és csepegtesd bele a körömlakkokat.
 3. A festékeket keverd egy fogpiszkálóval addig, amíg egy szép minta nem alakul ki a víz felszínén.
 4. A tojásokat fűzd fel hurkapálcikákra, és óvatosan forgasd bele a festékbe.

Különösen praktikus ez a módszer, hiszen ha nem tetszik a végeredmény, akkor egyszerűen körömlakkoldóval el is távolíthatod a mintát a tojásról – és már kezdheted is a második kört.

Elegánsan csillogó hímes tojások

Szükséged lesz:
 • csillogó, metál színű dekorfestékre
 • fóliára és csillámporra
 • hobbiragasztóra
A fresh chrome sminktrendhez és a glazed donut nails manikűrhöz illően most a húsvéti dekoráció is csilloghat-villoghat. A csodaszép gyöngyházhatást úgy érheted el a legkönnyebben, ha a metál hobbifestéket egy szivacs segítségével viszed fel a tojásokra. Az arany húsvéti dekort fóliával és csillámporral is elkészítheted. Ebben az esetben az anyagokat hobbiragasztóval ragaszd rá a tojásra.