Active Beauty
Szuper tízórai tippek kisiskolásoknak

Finom és laktató

Szuper tízórai tippek kisiskolásoknak

Csak nemrég kezdődött el az iskola, de már most kifogytál az ötletekből, hogy milyen ételt csomagolj a suliba? Olyan tippeket hoztunk most, amelyeknek hála biztosan el fog fogyni a tízóraira csomagolt étel.

Tipp 1 – Használj kiszúrókat
Ez egy könnyen kivitelezhető, ám zseniális trükk! Két technika közül választhatsz: az elsőnél fogj egy nagyobb kiszúrót, amivel más formát adhatsz a szendvicsnek, a másodiknál válassz egy kisebb méretű kiszúrót, és azzal szúrj ki kisebb alakzatokat szendvics felső feléből.

Tipp 2 – Kenyér helyett bagel
Helyettesítsd a hagyományos kenyeret egy kerek bagellel. Utóbbira bármilyen feltétet rátehetsz, akár sajtot vagy felvágottat is. Még egészségesebb lesz a tízórai, ha margarin helyett cottage cheese-zel kened meg, majd erre paradicsomot és egy kevés salátát teszel.
 

Mikor látogassunk el először a fogorvoshoz?


Tipp 3 – Mini-wrap
A wrap szintén rendkívül finom, így miért ne készíthetnél belőle tízórait?! Szerezz be teljes kiőrlésű lisztből készült wrapeket, majd a gyártó leírása alapján készítsd el. Ezután már csak a feltétet kell rápakolnod. A nagy szeleteket negyedeld fel, így a gyerek is könnyebben tudja megenni, továbbá a kis uzsonnás dobozába is befér. Tegyél mellé némi gyümölcsöt és zöldséget, illetve édes koktélparadicsomokat.
 
Tipp 4 – Fingerfood
A tízórai miért jelent mindig egyet a szendviccsel? Nyugodtan helyettesítheted néha fingerfoodokkal, azaz olyan kis ételekkel, melyeket könnyedén, akár állva is el lehet fogyasztani. Készíthetsz például sajtos és paradicsomos saslikokat, sonkával körbetekert sajtot, félbevágott főtt tojást. Ha attól tartasz, hogy ezek a kis fogások túl szárazak, akkor készíts melléjük mártogatóst.
 

Ágybavizelés iskoláskorban – 5 tipp, hogy mit tegyenek a szülőkTipp 5 – Mini hamburger
A hamburgert minden gyerek imádja, így miért ne adhatnál neki tízóraira? Készíts mini burgereket, tegyél beléjük pradicsomot, kukoricát, tojást vagy akár avokádókrémet. Ha a gyereked a húst preferálja, akkor természetesen azt is tehetsz bele, csak arra figyelj, hogy minden mini méretű legyen.

Tipp 6 – Gofri
A kenyeret néha nyugodtan helyettesítheted gofrival. A gofrit nem csak édes feltétekkel lehet enni, hiszen akár a cottage cheese is remekül illik hozzá, de édes eperszemeket is csomagolhatsz mellé.