Active Beauty
Szuper programtippek a gyerekeknek a nyári szünetre

Unalom ellen

Szuper programtippek a gyerekeknek a nyári szünetre

Míg a gyerekek imádják a nyári szünetet, a szülőknek azért ez az időszak tele van kihívásokkal, hiszen rengeteg érdekes programot és elfoglaltságot kell kitalálniuk, amivel megtölthetik a napokat. Ehhez hoztunk most pár szuper programtippet.

Geocaching
Szeretsz kirándulni, de a gyerekedet nehezen tudod kicsalni a friss levegőre egy kis mozgásra? Akkor próbáljátok ki a geocachinget, amely során különféle dobozokat/kincseket kell felkutatnotok. A rejtekhelyet nem könnyű megtalálni, hiszen csak koordinátákat kaptok hozzá. Tény, hogy a GPS a segítségetekre lesz, de azért készülj fel, hogy egy-két bokorba vagy kő alá is be kell lesnetek.
 

Kertészkedés a gyerekekkel: 5 kedvcsináló ötletBowling
A bowling nem csak azért jó választás, mert szórakoztató és mindenki elfárad benne, hanem azért is, mert ennél jobb program nem is létezik egy esős nyári napra. Manapság már a kisebb gyerekek is élvezhetik, hiszen a legtöbb bowlingpálya fel van szerelkezve olyan eszközökkel, melyeknek köszönhetően ők is tudnak párat gurítani.

Pólófestés
Ehhez az elfoglaltsághoz szükségetek lesz pólókra, textilfestékre – no, meg persze a fantáziátokra. A pólók díszítése során nyugodtan használhattok sablonokat, de akár szabadkézzel is rajzolhattok bármilyen figurát vagy mintát. A gyerekek később büszkén fogják viselni az elkészült pólókat, hiszen az ő kezük munkája.
Tipp: Már kaphatók olyan textilfestékek is, melyek világítanak a sötétben. Ettől biztosan eláll a gyerekek lélegzete!
 
Kenuzás
Rengeteg olyan szolgáltató van, amelyik kezdő és haladó kenusoknak is tart túrákat. Ezáltal nem csak egy új sportot ismernek meg a gyerekek, hanem a természetet is, amit biztosan tátott szájjal fognak csodálni. További pluszpont, hogy egy ilyen túrán annyira el fognak fáradni, hogy este rögtön bezuhannak az ágyba.

Erdőben kirándulni
Az erdő egy óriási játszótér a gyerekek számára. Itt találkozhatnak kisebb és nagyobb állatokkal, szebbnél szebb növényekkel, mászhatnak, gyűjthetnek köveket, ágakat, futkározhatnak, egyszerűen tombolhatnak, és élvezhetik a természet adta lehetőségeket. Annak érdekében, hogy ne céltalanul sétáljatok az erdőben, akár feladatokat is adhatsz a gyerekeknek: például mindenkinek össze kell gyűjtenie 10 különböző falevelet.
 

Elsősegély gyermekeknek: ezek legyenek a gyógyszeres dobozban


Minigolf
A minigolf szintén remek elfoglaltság, ami biztosan tetszik a gyerekeknek. Egy ilyen program során kiélhetik a versenyszellemüket és fejleszthetik az ügyességüket, mindezt úgy, hogy friss levegőn vannak, és remekül szórakoznak.

Szárnyashajózás
Ennek a programtippnek nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek is örülnek, főleg akkor, ha szeretik a sebességet. Ha tovább színesítenéd ezt a programot, akkor olyan utvonalat válassz, amit például lovaskocsikázással tesznek még érdekesebbé.