Active Beauty
Karácsony szabályokkal

6 tipp a békés ünnepekért

Karácsony szabályokkal

Az év egyik legszebb ünnepe elég nagy próbatétel minden család számára, a feszültség sokszor szinte tapinthatóvá válik. Annak érdekében, hogy ez ne következzen be, az alábbi tippeket hoztuk.

Ne törekedj a tökéletességre!
Karácsonykor mindenki harmóniára és békességre vágyik, de erre semmi esély, ha folyamatosan azon stresszelsz, hogy minden tökéletes legyen. Próbáld meg elengedni az elvárásaidat, ne törekedj a tökéletességre. Hidd el, így sokkal jobban fogod élvezni az ünnepeket.

Tudatos pihenés
Az elvégzendő feladatok és kötelező családlátogatások közben próbálj időt szánni magadra is, hogy meg tudj néha pihenni. Már az is sokat számít, ha csak annyi időre le tudsz ülni, hogy teljes nyugalomban elfogyaszd a kávédat, de természetesen akkor se ellenkezz, ha ennél több pihenőidőhöz jutsz. Ebben az esetben inkább nézz meg egy filmet vagy menj el sétálni.
 

BESZÉDTÉMÁK, AMELYEKET KERÜLJÜNK KARÁCSONYKORFeladatfelosztás
Ki terít? Ki szedi le a koszos edényeket? Ki pakol be a mosogatógépbe? Ki hozza el a nagyit? Az ilyen és ehhez hasonló feladatokat is osszátok fel egymás között, hogy ne minden a Te nyakadba szakadjon. Akkor se engedj ebből, ha a többiek ellenkeznek! Nekik is szebb lesz az ünnep, ha kiveszik a részüket a készülődésből.

Szünet
Míg a szürke hétköznapokban alig találkoztok, az ünnepek során 0nonstop egymás nyakán vagytok – ebből pedig könnyen lehet feszültség. Ennek elkerülésére ügyeljetek arra, hogy mindenkinek meglegyen a maga tere: engedjétek, hogy a másik elvonulhasson, szünetet vehessen ki, és egy kis időt egyedül tölthessen, ha épp ahhoz van kedve.
 
Az én szüleim, a te szüleid
Sok családban utazással telik a karácsony, ami igencsak fárasztó. Idén inkább próbáld ki, hogy egy nagy karácsonyi bulit szerveztek. Így nem csak kevesebb időt kell az autóban töltened, de az együtt töltött idő is érdekesebb lesz, hiszen minél több az ember, annál színesebb az összejövetel.
 

CSILLAGOK PAPÍRTASAKBÓLSemmi sem kötelező
Minden család másként ünnepli a karácsonyt, mindenkinél más szokások alakulnak ki: egyeseknél mindig pulyka van, másoknál halálszlé, vannak, akik járnak templomba, míg mások inkább karácsonyi filmeket néznek. Mivel az a cél, hogy mindenki jól érezze magát, fogadd el, ha valakinek nincs kedve valamihez. Kössetek kompromisszumot, és mindenki engedjen egy picit, hogy biztosan harmóniában teljenek az ünnepek.