Active Beauty
Felkészül: az alfa generáció

Mi jellemző rá?

Felkészül: az alfa generáció

Kik az alfa generáció tagjai?

Az alfa generációba a 2010 után születtek tartoznak. Ez az első olyan generáció, melynek tagjai már babaként és kisgyerekként teljesen természetesnek veszik az okostelefonok jelenlétét, illetve a szüleik is aktívan használják a különféle közösségi média felületeket.

Mi határozza meg az alfa generációt?

Az alfa az első olyan generáció, amelynek életére óriási befolyással van a modern technológia. 2010-ben indult el az Instagram, és Németországban akkor lett az „App” az év szava. Ez a generáció technológiailag a legképzettebb és eszközügyileg a legellátottabb.
A generációhoz tartozó gyerekek számára a közösségi média rendkívül meghatározó. Míg a korábbi generációknak nem kellett azon gondolkozniuk, hogy milyen digitális lábnyomatot hagynak maguk után, addig az alfa generáció szüleinek nagyon alaposan meg kell fontolniuk, hogy mit osztanak meg a gyermekükről, hiszen ezek a posztok az egész életüket befolyásolhatják. Sőt mi több, az alfa generáció tagjainak amiatt is kell aggódniuk, hogy milyen a szüleik Instagram vagy Facebook profilja. Tudni kell, hogy ezek mind olyan információk, melyekre évekkel később is rá lehet találni, így akár egy gyermek későbbi karrierjét is befolyásolhatják.
 

Mobiltelefon és a gyerekek

Mi van nagy befolyással az alfa generációra?

Ami a leginkább megkülönbözteti egymástól a generációkat, az az, hogy milyen technikai és társadalmi hatások vannak befolyással rájuk. Az alfa generációra jelenleg az alábbi változások vannak a legnagyobb befolyással.

#1 – Klímaváltozás és környezetvédelem

A gyerekek tetteire és gondolkodására nagy hatással van az erősödő szándék, hogy kerüljék azokat a szokásokat és viselkedési formákat, melyek kárt tehetnek a környezetben. Ezen kívül az ő életükben már sokkal jobban korlátozza a klímaváltozás az élettereket.

#2 – Társadalmi összetartás

Az alfa generáció tagjai egyre ritkábban csatlakoznak különféle csoportokhoz vagy egyesületekhez, továbbá egyre nagyobb problémát okoz a más területekről vagy országokból származó személyek integrációja.

#3 – Víztartalékok csökkenése

A jövőben már nem az olajért fog menni a harc, hanem a tiszta vízért, hiszen utóbbi készlete napról napra fogy. Ennek hatására az alfa generáció számára teljesen át fog alakulni a geopolitikai térkép.
 

A kamasszal is lehet beszélgetni