Active Beauty
Elsősegély gyermekeknek: ezek legyenek a gyógyszeres dobozban

Mini vészhelyzet

Elsősegély gyermekeknek: ezek legyenek a gyógyszeres dobozban

Aki kis gyerekekkel együtt él, annak minden eshetőségre felkészültnek kell lennie. Legyen szó sebes térdről vagy fájó pocakról – ezen gyógyeszközöknek mindig kéznél kell lenniük.
 

Gyerekbajok kezelése

Otthon, a kiránduláson és a játszótéren – kisebb balesetek a felnőtteket és a gyerekeket is érhetik. Sérülések és más vészhelyzetek esetén fontos, hogy anya és apa higgadtan és elsősorban helyesen járjon el. A vészhelyzet esetén hívandó telefonszámokkal ellátott gyermek-gyógyszeresdobozt fix és gyerekbiztos helyen kell tárolni.

Mi tartozik a legkisebbek házipatikájába? Általánosságban azt mondhatjuk, hogy a felnőtteknek felírt gyógyszerek nem adhatók gyermekeknek. Ezért a gyerekek gyógyszeres dobozába kizárólag olyan gyógyszereknek szabad kerülniük, amik kifejezetten gyermekeknek készültek. Ezzel szemben a kötszereken és más segédeszközökön osztozhatnak a kicsik és a nagyok.

 

Felkészülve a kis otthoni balesetekre

A gyerekorvos által felírt gyógyszerek mellett egy lázmérőnek, egy csipesznek, kötszereknek és a sebek tisztítására alkalmas fertőtlenítőszernek a dobozban „bevetésre” készen kell állniuk. Ezeken kívül a következő négy praktikus és hasznos kiegészítő is bekerülhet a gyermekek házipatikájába:
 

 

Hasfájásra

Bio filteres édekömény tea a Babylove-tól 

Gyors segítség

Sebösszehúzó csík a Mivolis-tól 

Természetes szúnyogvédelem

Rovarcsípés utáni hűsítő és nyugtató gyógynövényes gél az S-quitofree-től

Pihe-puha hasfájásgyógyító

Szőlőmag párna a Babylove-tól