Active Beauty
Családi hangolódás

5 elfoglaltság, amellyel együtt várhatjátok a karácsonyt

Családi hangolódás

A karácsony a legszebb családi ünnep, így érthető módon a várakozás is a szeretteinkkel együtt az igazi. Abban pedig, hogy már a megelőző hetek is emelkedett hangulatban teljenek, a közös programok tudnak igazán segíteni.  Erre hoztunk néhány ötletet.

Barkácsoljunk ünnepi hangulatot
Nincs karácsony ünnepi dekoráció nélkül! Ezeket természetesen megvásárolhatjuk a boltban is, de akkor rengeteg nevetéstől és örömtől fosztjuk meg magunkat. Képzeljük csak el, hogy milyen szuper időtöltés, amikor együtt ülünk az asztalnál, karácsonyi zenét hallgatunk, és közben díszeket készítünk! Egy adventi koszorú összeállítása nem ördöngös feladat, de akár fenyőfadíszeket is barkácsolhatunk együtt.
 
Karácsonyi vásárra fel
A karácsonyi vásárok hangulata mindig varázslatos: a zene, az illatok, a fények… Meglátogatni egyiket-másikat szintén jó program az egész család számára. A gyerekek kezét fogva bóklászunk a hangulatos bódék közt, a nagyok forralt bort, a kicsik forró csokit kortyolgatnak, majd egy-két óra múlva együtt hazamegyünk a meleg és gyönyörűen feldíszített otthonunkba. Kell ennél több?
 
Mindenki a konyhába
Az ünnepek közeledtével rengeteg a teendő, minden napra jut belőle bőven. De máris rövidebbnek tűnik a lista, ha közösen pipálunk ki róla néhány dolgot. Ráadásul ez egy újabb szuper lehetőség, hogy együtt készüljünk és hangolódjunk az év legszebb napjaira. A tészta nyújtása közben egymást túlkiabálva énekelhetjük a kedvenc dalainkat, de akkor sem történik semmi, ha sütiformákkal a kezünkben kezdünk el táncolni a konyhapult körül.
 
Reszkessetek, Grincsek
Képzeljük magunk elé azt a képet, ahogy együtt, egy pokróc alá bújva ülünk a kanapén, és épp a kedvenc karácsonyi filmünket nézzük. Ettől az idilli látványtól mindenkinek melegség járja át a lelkét, igaz? Még csak nem is muszáj filmet néznünk. Keressük elő a régi családi felvételeket, és nosztalgiázzunk egyet! Nézzük meg a sokéves karácsonyi videókat, és nevessünk egy jót a vicces frizurákon.
 
Viaszból varázslat
Gyertyafény nélkül nem lehet igazi a karácsony. Az ilyen autentikus hangulatfelelősöket azonban nem csak a boltban szerezhetjük be, akár mi magunk is elkészíthetjük. És jó hír a gyereke számára, hogy itt a csillámporral nem eshetünk túlzásba. A család minden tagja megálmodhatja a maga ünnepi gyertyáját, mely aztán helyet kaphat az egyik karácsonyi asztaldíszben. De hogyan kezdjetek hozzá? Ide kattintva például megtudhatod, hogyan készíthettek rétegelt gyertyát.