Amiből mindig kevés van: az idő. Bevásárlás, munka, alvás – főleg ezekbe fektetjük. Ez természetes. Viszont: azt az időt, amit ezekkel és más tevékenységekkel töltünk, a barátoktól, a családunktól és magunktól vesszük el (tipp az énidőd hasznos eltöltéséhez: fogalmazd meg a kívánságaidat újholdkor). Ezért is olyan fontos a kapcsolatainkat idő-ajándékokkal erősíteni. Ezzel megmutathatjuk a szívünkhöz közelállóknak, hogy milyen sokat jelentenek nekünk. Ezenkívül a közös tevékenységekre tovább emlékszünk, mint arra, hogy mikor, kitől, milyen tárgyi ajándékot kaptunk – időt tehát boldogság ajándékba kapni és adni.

7 idő-ajándék-ötlet:

Kreatív órák az unokahúggal unokaöccsel

Közös kavicsfestés: menj el az unokahúgodért vagy unokaöcsédért, és irány a folyópart, tópart!  Gyűjtsetek 5-10 olyan lapos követ, amik alkalmasak arra, hogy fessetek rájuk, otthon pedig pingáljatok rájuk tetszőleges mintákat plaka- vagy ujjfestékkel. (akril festék használata gyerekek számára nem ajánlott, mert ezek vízállóvá száradnak, és például a bútorokról csak nehezen távolíthatók el.)

Anyával kettesben

Taníts meg az anyukádnak valamit: van valami, amiben különösen jó vagy, az anyukád viszont kevésbé vagy egyáltalán nem ért ahhoz a bizonyos dologhoz? Az édesanyánk rengeteg mindent megtanított nekünk, tehát itt az ideje visszaadnunk neki valamit ebből. Mutass meg neki néhány szuper húsmentes receptet, vezesd be az internetes vásárlás rejtelmeibe, vagy meséld el neki, Te milyen elv alapján rendszerezed a ruháidat a gardróbodban – szánj rá néhány órát, hogy anyukádnak megtanítsd valamit, amiben te jobb vagy nála.

Idő-ajándék a nagypapának

Lábápoló délután. Ez az első pillanatban furcsa ötletnek tűnhet, viszont sok – elsősorban idősebb – ember gyakran panaszkodik arra, hogy fáj a lába. Biztos a nagypapád is. Tehát: készíts elő két vizes lavórt, és töltsd meg mindkettőt lábfürdősós vízzel. A közös lábfürdő alatt meghitten beszélgethettek, mesélhettek egymásnak a gyerekkori élményeitekről. A lazító fürdő után próbálj ki egy bőrkeményedés eltávolító zoknit. Ezt követően a lábaidat még egy gazdag krémmel is érdemes bekenned.

„Mi-idő” a pároddal

Tanuljatok meg együtt valamit: sok időt töltötök egymással, viszont a megszokás szürkesége előbb-utóbb valószínűleg ráveti árnyékát a kapcsolatotokra. Ha együtt rászánjátok magatokat valami új dolog elsajátítására, az lehet, hogy újra életet lehet a párkapcsolatotokba, ráadásul előfordulhat, hogy a párodat új oldaláról ismerheted meg. Legyen az egy online játék, billiárd, hegymászás vagy hobbikertészkedés: a barátoddal vagy a férjeddel újra megélhetitek, hogy mit is jelent az „együtt” fogalma.

Ajándékötlet a családnak & a barátoknak

Társasjátékeste: Egy évben milyen gyakran gyűlnek össze a szeretteid? Valószínűleg túlságosan is ritkán, ezért a jövő hétvégére hívd meg őket egy spontán társasjátékestre. A legjobb, ha mindenki hoz magával egy kis enni- és innivalót, te pedig biztosítod a játékokat, és indulhat is a buli! Remek szórakozás, amit – ha úgy tartja kedvetek – hetente vagy havonta is megismételhettek.

Időajándék a legjobb barátnődnek

Menjetek ki a szabadba! Sokszor egyetlen porcikánk se kívánkozik ki, a téli hidegbe, viszont vannak napok, amikor a napsugarak és a csillogó hó a szabadba csábítanak minket. Egy ilyen mesés téli napon beszéljetek össze a legjobb barátnőddel – és tegyetek egy kellemes sétát a téli csodavilágban, vagy síeljetek egy jót a hegyekben. A bőrödet ilyenkor is védd a hidegtől: ne felejtsd otthon a cold creamedet.

Hugica-idő

Fotóválogatás: mikor nézegettél utoljára fotókat a gyerekkorodból? Valószínűleg nagyon régen. És mikor láttad utoljára a lánytestvéredet? Azt is régen, igaz? Na, akkor rögtön hívd is fel, és invitáld meg egy vasárnap délutáni emlékidézésre. A program rengeteg nevetést ígér, és a régi fotóitok végre bekerülhetnek egy szép fotóalbumba.