Active Beauty
8 aranyos ötlet a várandósság bejelentéséhez

Így is elmondhatod

8 aranyos ötlet a várandósság bejelentéséhez

Egyszerűen csak leültetni a családot, és elmondani nekik, hogy gyermeket hordasz a szíved alatt – így is lehet. Ha viszont különleges módon szeretnéd belejelenteni az örömhírt, akkor az alábbi 8 aranyos lehetőségből is mazsolázhatsz.
Íme 8 ötlet a nagy bejelentéséhez, amikkel egész biztosan könnyeket csalsz a szeretteid szemébe.
 

1. Különleges lejátszási lista

Készíts a következő családi vagy baráti összejövetelre egy különleges lejátszási listát, és spékeld meg olyan számokkal, amikben feltűnően sokszor hangzik el a „baby” szó. A YouTube-on vagy a Spotify-on számos opciót találsz, mint például a „…Baby One More Time”-ot Britney Spearstől, a „Baby”-t Justin Biebertől, vagy a „Hey! Baby”-t Bruce Channeltől – néhány példa a sok közül. Előbb-utóbb leesik majd náluk a tantusz.
 

2. Rejtvénybe burkolva

A családoddal vagy a barátaiddal gyakran tartotok játékesteket? Akkor egy ilyen is jó lehetőséget adhat a nagy hír bejelentésére: legyen az akasztófa megoldása a „Kisbabát várok”, vagy a következő kör activityben a „várandós” vagy a „kisbaba” szó legyen a feladvány. A leendő dédszülők egy keresztrejtvényből is kiolvashatják az örömhírt. Légy kreatív! Ez az este egész biztosan még nagyon sokáig megmarad a szeretteid emlékezetében.
 

3. Emlékekre építve

A leendő nagyszülőkkel szeretnéd közölni a nagy hírt? Anekdotázott az anyukád a saját terhességéről? Például a kívánósságáról vagy a terhességi tünetekről? Biztosan élénken élnek még benne az emlékek. A következő látogatásukkor habzsold látványosan és élvezettel az anyukád egykori terhesség alatti kedvenc ételét, és hangsúlyozd, hogy mostanában nem tudsz betelni vele. Figyeld a szüleid arcát, mert hamarosan összeáll bennük a kép, hogy nemsokára nagyszülőkké válnak.
 

4. Pizzameglepetés

Aki szereti a pizzát, az ezt az örömhír-közlő módszert is szeretni fogja: rendelj egy pizzát, vagy még jobb, ha te magad hozod el, és írd fel a pizzakarton belsejére a nagy hírt. Ez egész biztosan a legjobb pizza lesz, amit a szeretteid valaha ettek.
 

5. Első bepillantások

Megvan az első ultrahangkép? Találkozz a barátnőiddel egy kávéra, és mondd meg nekik, hogy mutatsz néhány képet, és kérd őket arra, hogy mondják el az azokkal kapcsolatos asszociációikat. Aztán mutass néhány véletlenszerűen kiválasztott fotót, köztük az ultrahang képet is – figyeld az arcukat, hogy meglepődnek majd!
 

6. Rajzóra

Egy ötlet ahhoz, hogy a partnered megtudja: édesapa lesz. Játszatok egyet: tegyetek egy papírt a falra, a pároddal szembe, te pedig az ő hátára tégy egy másikat. Rajzolj valamit a papírra úgy, hogy valamivel erősebben rányomod a ceruzát, hogy a partnered érezze a hátán, mit rajzolsz rá. Neki az a feladata, hogy megpróbálja ugyanazt a képet a saját papírjára felskiccelni. Először rajzolj valami egyszerűt, például egy fát, második körben pedig egy kisbabát vagy egy várandós nőt. Biztosan sokáig fogtok még nevetni az alkotásokon, amik erre a napra fognak emlékeztetni Titeket.
 

7. Piros betűs nap

Ha a partnered, a testvéreid vagy a szüleid analóg határidőnaplót használnak, akkor titokban bejelölheted benne azt a napot, amelyikre a gyermeked születését jósolják, és odaírhatod a rubrikába, hogy „apa/nagynéni/nagypapa/… leszel!”. Ha látni akarod az arcukat, amikor megpillantják a jelölést, akkor figyelmeztesd őket, hogy abba a hónapba még valami fontosat be kellene jegyezniük. Upsz, hiszen ott már van valami…
 

8. Álláshirdetés

Egy tipp a barátok vagy a testvéreid „tájékoztatásához”: készíts egy bébiszitter álláshirdetést, és küldd el nekik e-mailen, vagy nyomtasd ki, és add át nekik személyesen, és kérd, hogy nyújtsanak be álláspályázatot, ha felkeltette az érdeklődésüket. Egész biztosan sok pályázó akad majd. Szuper, hiszen segítőből sohase lehet túl sok.