Active Beauty
5 ok, hogy miért ajándékozzunk adventi kalendáriumot

Be good

5 ok, hogy miért ajándékozzunk adventi kalendáriumot

Gyerekként imádtuk az adventi naptárat. Reggelente alig tudtuk kivárni, hogy kinyithassuk a következő kis ajtót, és el voltunk ragadtatva a csokoládétól és apró finomságoktól, amelyek mögötte rejtőztek. Öt jó okunk van arra, miért ajándékozzunk felnőtteknek is vásárolt adventi napárat.
 

1. Az adventi naptár ajándékozásával még teljesebbé tehetjük az örömteli várakozás időszakát

Ha karácsonykor ajándékozunk valamit, az legtöbbször egy nagyobb ajándék. Szenteste ennek a csomagnak valószínűleg még nagyobb konkurenciával kell számolnia a többi, szépen becsomagolt ajándékkal szemben. Amennyiben még vendégeket is hívunk, az ajándékozott nem tudja a teljes figyelmét a csomagnak szentelni, amelyet a gondosan kiválasztott ajándék valójában megérdemelt volna. Az ünnep során sok a program, és a karácsonyi ajándék sajnos túl hamar feledésbe merül. Az öröm csupán rövid ideig tart. Viszont teljesen más a helyzet egy adventi naptár esetében – akár mint kiegészítő „előkarácsonyi ajándék”, akár mint korai karácsonyi ajándék. Egy rövid, örömteli pillanat helyett az ajándékozott számára minden napra jut a várakozás és a meglepetés izgalmából, hogy vajon mi rejtőzik aznap az adventi naptár kis ajtaja mögött. A szeretteid szeretetnyelve úgy hangzik, „ajándékok”? Akkor az adventi naptár ajándékozása minden bizonnyal szívhez szóló lesz. 24 kedves ajándékötlet – egyszerűen csodálatos! Az ajándékozott személy minden nap kap egy kedves üzenetet egy-egy apró figyelmesség formájában az adventi naptárból.
 

2. Az ajándékozás boldoggá tesz

Hogyan is írja olyan szépen a Biblia? Nagyobb boldogság adni, mint kapni. Adni áldásosabb, akár párkapcsolatban, akár a legjobb barátnak, vagy akár egy idegen embernek. Míg egyesek számára a legnagyobb dolog ajándékokat kapni, másoknak sokkal nagyobb boldogságot okoz, hogy szeretteik számára kitaláljanak egy ajándékot. Miért van ez így? Amikor valakit szeretnénk meglepni, akkor erre a személyre gondolunk, és a helyébe képzeljük magunkat, így az összekapcsolódás érzését éljük meg. Amikor egy adventi naptárat ajándékozunk, olyat kellene kiválasztanunk, amely igazán illik a megajándékozott személyiségéhez. Egy egyedi adventi naptárral, amelyik az ő ízlésének megfelelő, azt bizonyítjuk, hogy az ajándékozott fontos számunkra.

 

3. Figyelem! Jófogás!

Tudtad, hogy az adventi naptár ára legtöbbször alacsonyabb a benne lévő ajándékok összesített bolti áránál? Ha ajándékba adsz egy adventi naptárat, akkor annak mindenképpen nagyobb az értéke! Ezenkívül sokszor olyan termékeket tartalmaz, amelyeket egyenként nem, vagy csak korlátozott mennyiségben lehet megvásárolni. Egy különböző körömlakkokat tartalmazó adventi naptár vásárlása során például előfordulhat, hogy több körömlakk külön-külön csak eredeti méretben kapható, egyesével megvásárolva pedig kétszer annyiba kerültek volna. Ehhez jönnek még további körömlakk minták és különféle körömápoló termékek. Ez mindenképpen kifizetődő a különleges termékek kedvelői számára. Az ajándékozóra pedig a következő érvényes: egyszerűen olvasd el a naptár tartalmát a csomagolás hátoldalán, valamint keress rá az interneten, hogy a naptár valóban a kívánt tartalommal rendelkezik-e.
 

4. Több inspiráció

Jó lenne kipróbálni 24 féle teafajtát egy hónap alatt? Ez tökéletesen kivitelezhető egy tea-adventi naptárral. Egyszerűen csak ajándékozz egy adventi naptárat, és máris minden nap egy új, izgalmas tea vár a következő kis ajtó kinyitás után. Így nem marad 24 felbontott teacsomag, hanem csak újonnan felfedezett, kedvenc teafajta, amelyet alkalomadtán be lehet szerezni. Határozottan fenntarthatóbb, mint rögtön venni egy nagy doboz teát, amely végül nem is felel meg a személyes ízlésnek, és ezért nem kerül felhasználásra. Egy adventi naptár minden bizonnyal a megfelelő ajándék azoknak, akik szeretnek kísérletezni. Mindegy, hogy számtalan, különféle, új körömlakkról, szépségápolási termékről vagy teaféléről van szó: ilyen rövid idő alatt aligha lehet ennyi mindent kipróbálni. Ami nem megfelelő vagy nem tetszik, azt egyszerűen el lehet ajándékozni. Így tényleg minden felhasználásra kerül a naptárból. Ennél több inspiráció aligha lehetséges!
 

5. Adventi naptár ajándékozása: nem kérek csokit…

Természetesen felejthetetlenek a megvásárolható kalendáriumok gyermekkorunkból, az apró, kedves díszítésekkel ellátott ajtókkal és finom csokoládékkal minden nap. A nagyok számára, akik nem feltétlenül vágynak minden nap csokoládéra, számtalan adventi naptár létezik sokféle termékkel. A megajándékozott ízlésétől függően nap mint nap örülhet egy újabb szépségápolási terméknek, sminknek (pl. Alverde, Catrice, Maybelline, L’Oreál vagy NYX), illetve a körömlakknak (pl. az Essie-től). A jó közérzetről gondoskodhatsz egy tea adventi naptárral (például a dmBio-tól) vagy a testápoló termékeket tartalmazó adventi naptárakkal (például a Baleától). Természetesen a vegánokra is gondoltunk – nekik egyszerűen ajándékozz dmBio vegán adventi naptárat!