Egy párkapcsolatban sokszor teszünk olyan dolgokat, amelyekkel csak ártunk magunknak. Miközben úgy hisszük, hogy bizonyos viselkedésformák teljesen normálisak, valójában ezek mérgező szokások, melyek tönkretehetik a boldogságunkat.

#1 – Teljes kontroll
Ha szerelmes vagy, akkor 100 százalékosan odaadod magadat a párodnak – de ez nem azt jelenti, hogy egymás tulajdonai vagytok. Te sem vagy az övé, és ő sem a tiéd. Ha például a párodnak döntést kell hoznia, ami a karrierjét, a barátait vagy egyszerűen az aznapi megjelenését érinti, akkor természetesen adhatsz neki tanácsokat, de nem veheted át teljesen az irányítást.
 

5 TÉMA, AMIRŐL MINDEN PÁRNAK BESZÉLNIE KÉNE


#2 – Ne légy szemrehányó és haragtartó
„Két héttel ezelőtt te füllentettél, most nekem is szabad.” Ilyen és ehhez hasonló mondatokat már biztosan jártak a te fejedben is – pedig ezek nagyon károsak! Egy párkapcsolatra rendkívül negatív hatással van, ha állandóan felhánytorgatjuk a másik hibáit vagy tévedéseit. Mindenki megbotlik néha. Ha megbocsátottál, akkor ahhoz tartsd is magad.

#3 – Frusztráció kivetítése
A saját frusztrációdért vagy problémáidért ne a párodat okold! Ha épp rossz napod van, akkor a bosszúságodat ne a másikon töltsd ki. Ezek ugyanis minden kapcsolatot tönkretesznek. A szerelmed nem fogja tudni, mitől van rossz hangulatod, vagy mi bosszantott fel, így biztosan azt gondolja majd, hogy vele van problémád. Azon túl, hogy ez megmérgezi a légkört, még el is bizonytalanítja a másikat.