Active Beauty
4 dolog, ami visszatarthat a szakítástól

Itt a vége?

4 dolog, ami visszatarthat a szakítástól

Egy szakítás sosem egyszerű, hiszen miután kimondtuk a végszót, fenekestül felfordul az életünk. Sokan mégsem a változástól félnek igazán, egészen más dolgok tartják benne őket olyan kapcsolatokban, melyek már felbontásra érettek – még ha ezeknek nincsenek is mindig tudatában.

Ijesztő magány
A magánytól sokan tartanak, így inkább benne maradnak egy rossz kapcsolatban, minthogy megpróbálkozzanak az egyedülléttel. Ez a félelem teljesen normális, legalábbis addig, amíg nem gátol minket a megfelelő döntés meghozatalában. Ha azonban a másik fél tesz pontot a kapcsolatunk végére, a hirtelen jött magánnyal nehezebb megbirkózni – ilyenkor is fontos, hogy mindig keressük a jót a rosszban, és találjuk meg az új lehetőségeket az egyedüllét jelentette szabadságban.
 

5 TÉMA, AMIRŐL MINDEN PÁRNAK BESZÉLNIE KÉNEMár nem vagyok önmagam
Azok, akik rettegnek az egyedülléttől, gyakran képesek teljesen feladni önmagukat. Hisznek abban, hogy sokkal harmonikusabb a kapcsolatuk, ha saját végyaikat és céljaikat teljesen a másik fél akaratának rendelik alá. Ez azonban nagy hiba, hiszen egy párkapcsolatban mindennél fontosabb, hogy önmagunkat adjuk, máskülönben sosem leszünk teljesen, igazán és tartósan boldogok.
 
Újra minden olyan lesz, mint régen
„A remény hal meg utoljára” – sokan eszerint élik az életüket, és élik meg a párkapcsolatukat is, ezért sem szakítanak. Folyamatosan bizakodnak abban, hogy társuk vagy a körülmények valamilyen csoda folytán megváltoznak, esetleg minden olyan lesz, mint a „rózsaszín köd” idején. Ennek azonban az az előfeltétele, hogy a másik fél is tudatában legyen annak, hogy változnia és változtatnia kell, sőt, akarjon is megváltozni – máskülönben a várakozás csak elpazarolt idő.
 

A SZERELEM PSZICHOLÓGIÁJAÉs ha végleg egyedül maradok?
Vannak olyanok is, akik azért nem mernek szakítani, mert attól tartanak, hogy nem találnak másik partnert maguknak, és életük hátralévő részére egyedül maradnak. A magányos jövőtől való félelem pedig felülírja a boldogtalan jelen keserűségét. Egy rossz párkapcsolat azonban nem lehet számunkra a végső állomás. Tartozunk magunknak azzal, hogy törekszünk a boldogságra – ehhez pedig merni kell újrakezdeni, és megadni az esélyt arra, hogy megtaláljuk a másik felünket.