Active Beauty
Vörös bársony cupcake krémsajttal

A tökéletes Valentin-napi desszert

Vörös bársony cupcake krémsajttal

A Valentin-nap nem teljes egy mámorító édesség nélkül, amely tökéletessé teheti a romantikus vacsorát. A vörös bársony cupcake-nek már a neve is vadító, színe a szerelmet idézi, textúrája pedig valóban bársonyos.

Hozzávalók 12 darabhoz: 250 g kristálycukor 2 tojás 190 g finomliszt 1 teáskanál szódabikarbóna fél teáskanál só 1 evőkanál kakaópor 1 teáskanál vaníliakivonat 1 evőkanál fehérborecet 100 ml étolaj 50 ml habtejszín 225 ml tejföl kb. 2 evőkanál piros ételfesték A sajtkrémez: 400 g natúr krémsajt 150 g porcukor 1 teáskanál vaníliakivonat A dekoráláshoz: cukorszív

Elkészítése:

1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

2. A cukrot és a tojást tegyük keverőtálba, és keverjük habosra.

3. Egy másik tálban keverjük össze az összes száraz hozzávalót, majd adjuk hozzá a cukros-tojásos keverékhez.

4. Keverjük hozzá az olajat, az ecetet, a tejszínt és a tejfölt is.

5. Végül adjunk hozzá annyi piros ételfestéket, amennyitől szép, élénkpirossá válik a masszánk.

6. A papírkapszlikkal bélelt muffinforma mélyedéseit töltsük meg a muffintésztával, és az előmelegített sütőben süssük őket 15 percig.

7. Hagyjuk a muffinokat teljesen kihűlni, addig készítsük el a sajtkrémet!

8. Tegyük a krémsajtot, a porcukrot és a vaníliakivonatot keverőtálba, és kézi mixerrel keverjük habosra.

9. Töltsük habzsákba a krémet, és tegyünk egy-egy halmot mindegyik muffin tetejére, majd szórjuk meg őket a cukorszivecskékkel.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés