A tökéletes Valentin-napi desszert
Vörös bársony cupcake krémsajttal
A Valentin-nap nem teljes egy mámorító édesség nélkül, amely tökéletessé teheti a romantikus vacsorát. A vörös bársony cupcake-nek már a neve is vadító, színe a szerelmet idézi, textúrája pedig valóban bársonyos.
Elkészítése:
1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
2. A cukrot és a tojást tegyük keverőtálba, és keverjük habosra.
3. Egy másik tálban keverjük össze az összes száraz hozzávalót, majd adjuk hozzá a cukros-tojásos keverékhez.
4. Keverjük hozzá az olajat, az ecetet, a tejszínt és a tejfölt is.
5. Végül adjunk hozzá annyi piros ételfestéket, amennyitől szép, élénkpirossá válik a masszánk.
6. A papírkapszlikkal bélelt muffinforma mélyedéseit töltsük meg a muffintésztával, és az előmelegített sütőben süssük őket 15 percig.
7. Hagyjuk a muffinokat teljesen kihűlni, addig készítsük el a sajtkrémet!
8. Tegyük a krémsajtot, a porcukrot és a vaníliakivonatot keverőtálba, és kézi mixerrel keverjük habosra.
9. Töltsük habzsákba a krémet, és tegyünk egy-egy halmot mindegyik muffin tetejére, majd szórjuk meg őket a cukorszivecskékkel.