Menü

Mit keres a vazelin a neszesszerünkben?

5 meglepő módon is használhatjuk

Home » Szépség » Mit keres a vazelin a neszesszerünkben? - 06.2017

Vazelin, petrolátum, puha paraffin – bármilyen néven is emlegetjük, mindenképpen hasznos, ha a neszesszerünkben is tartunk belőle egy kis tégelynyit, hiszen ez a filléres csodaszer több dologra jó, mint hinnénk!

A vízálló smink eltávolítására
Azok számára, akik minden nap sminkelnek, ismerős lehet a szituáció: a festék lemosásakor akárhogy küzdünk a vattakoronggal és a sminklemosóval, csak nem akar maradéktalanul eltűnni a az élénk rúzs vagy a színes tusvonal. Ilyenkor bevethető a vazelin, amely könnyedén, dörzsölés nélkül eltávolítja a legvibrálóbb rúzs és a legmakacsabb szemfesték maradványait.

A sarok bőrének puhítására
Itt a szandálok és papucsok szezonja, ami egyet jelent azzal, hogy lábfejünk szépségével is többet kell foglalkoznunk, hiszen a legszebb lábbelit is könnyen elcsúfíthatja egy elhanyagolt sarok vagy megkopott pedikűr. Elő tehát a vazelinnel, kenjük be vele vastag rétegben a lábunkat (különös gondot fordítva a kiszáradt sarokra), húzzunk rá puha zoknit és hagyjuk, hogy egy éjszaka alatt bársonyossá és hidratálttá váljon a talpunk.

A lakkozás megkönnyítésére
Hétről hétre kifestjük a körmünket, mégsem sikerül soha makulátlanul elkészítenünk a manikűrt. Ha pedig a köröm körüli bőrre is került lakk, azt macerás eltávolítani és fennáll annak is a veszélye, hogy belenyúlunk a friss lakkozásba… Hogy megelőzzük mindezt, érdemes vazelinnel bekenni a köröm körüli bőrt a lakkozás előtt, így ha túl is futunk az ecsettel a körmünkön, könnyedén letörölhetjük a felesleget.

A hidratáló krém helyettesítésére
Sűrű állaga miatt sokan azt gondolják, hogy a vazelint nem szabad arckrém helyett használni. Nos, akiknek zsíros vagy pattanásos a bőrük, valóban jobb, ha maradnak a klasszikus hidratálóknál. Ám a normál és száraz bőrűek nyugodtan bekenhetik az arcukat vazelinnel, hiszen simává és hidratálttá varázsolja az arcbőrt. Érdemes este használni, hiszen lassan szívódik be, az éjszaka folyamán pedig bőven van ideje kifejteni jótékony hatását.

A szemöldökszálak megzabolázására
A formára igazított, precíz szemöldök rendkívül trendi mostanság, és nem úgy tűnik, hogy egyhamar ki fog menni a divatból. A szépségpiacon is sokféle szemöldökzselét találunk, amelyek kifejezetten a szemöldökszálak fixálását szolgálják. Ha azonban éppen nincs a kezünk ügyében egy ilyen termék, akkor is jól jön a vazelin! Egy keveset dörzsöljünk el a mutatóujjaink között, és igazítsuk formára vele a szemöldökünket.

Mentés

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk