Menü

Új munkahely, első nap – tuti tippek!

Így brillírozz az első napon az új munkahelyeden!

Home » Életmód » Új munkahely, első nap – tuti tippek! - 08.2017

Az új munkahely számtalan új szituációt, új arcot és új kihívást ígér. Hogy a lehető legjobban vegyük az akadályokat már a legelső napon, érdemes megfogadni az alábbi tanácsokat.

Frissen, üdén
Fontos, hogy a legjobb formánkat hozzuk az első napon, amelyhez nem elég, ha előző éjszaka kialusszuk magunkat – érdemes az azt megelőző napokban is sokat aludunk, hogy igazán kipihentek legyünk.

Tájékozottan
Sok-sok kínos és felesleges kérdéstől kímélhetjük meg magunkat, ha még az első nap előtt utánaolvasunk az új munkahelyünknek. Az interneten már minden cégről számtalan információt lehet találni, próbáljunk hát minél jobban képbe kerülni.

Célirányosan
Ne nehezítsük meg a saját helyzetünket azzal, hogy rögtön az első napon a dugóra kell hivatkozunk, vagy amiatt késünk el, mert eltévedtünk. Hívjuk segítségül valamelyik navigációs applikációt, és induljunk el időben!

Pontosan
Apropó, időben elindulás! Nagyon kellemetlen, ha az első napon elkésünk, hiszen nemcsak magunkat járatjuk le vele, de újdonsült munkatársainkat is hátráltatjuk a munkában. Szóval érkezzünk inkább előbb, mint később!

Megfelelő öltözetben
Minden munkahelyen más a dress code, van ahol szigorúan veszik az irodai öltözetet, és van, ahol kifejezetten kínos, ha klasszikus nadrágkosztümben jelenünk meg. Érdemes ezért előre megkérdezi, hogy mik az öltözködési szokások, nehogy túl- vagy alulöltözzük a munkahelyi közeget.

Udvariasan
Készüljünk fel arra, hogy az első napon rengeteg új embernek fognak bemutatni minket. Mindig nyújtsuk a kezünket, és próbáljuk is megjegyezni a nevüket.

Kíváncsian
Ne féljük kérdéseket feltenni. Mindenki tisztában van vele, hogy ez az első napunk, tehát számtalan kérdés van a fejünkben. Igyekezzünk meg most választ kapni rájuk, így elkerülhetjük, hogy hibákat vétsünk a munkánkban.

Érdeklődően
A munkatársaink – ha csak egy nappal is –, de régebb óta dolgoznak ezen a munkahelyen, így ha tanácsokkal látnak el minket, akkor vegyük fontolóra azokat.

De nem tolakodóan
Rengeteg időnk lesz még arra, hogy alaposan megismerjük a munkatársainkat, így az első napon szorítkozzunk csak az udvariassági körökre. Első sorban koncentráljuk a munkákra, és ne legyünk túl rámenősek a kollégáinkkal.

Alkalmazkodóan
Már az első napon is megmutathatjuk, milyen jól tudunk alkalmazkodni az új munkahely szokásaihoz: maradjunk bent addig, amíg a többi kolléga, ne pattanjunk fel azonnal a munkaidő leteltével.

Mentés

Mentés

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk