Menü

Tönkölygofri málna feltéttel

Bogyós gyümölccsel felturbózott reggeli

Home » Gasztro és Sport » Tönkölygofri málna feltéttel - 01.2018

Elő a gofrisütővel, ma reggel édes reggeli készül! És ha már édes, akkor legyen igazán az: kell rá málna és tejszínhab is. Már az illata is kicsalogatja az ágyból a későn ébredőket.

Elkészítési idő: 35 perc

Hozzávalók 4 gofrihoz:

waffeln mit himbeeren
  • 250 g tönkölyliszt
  • 4 teáskanál sütőpor
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • 200 g almaszósz
  • 120 g kókuszolaj (plusz egy kevés a gofrisütő kikenéséhez)
  • 4 tojás
  • egy kis porcukor
  • 400 ml behűtött tejszín
  • 150 g málna (fagyasztott)
  • 1/4 teáskanál só

EGÉSZSÉGES SALÁTA, AMELY A GYEREKEKNEK IS ÍZLENI FOG

Elkészítés:

  1. Vegye ki a málnát a mélyhűtőből és hagyja felengedni. Kenje ki a gofrisütőt egy kis kókuszolajjal és melegítse elő. A maradék kókuszolajat olvassza fel.
  2. A tönkölylisztet, a sütőport, 2 csomag vaníliás cukrot, az almaszószt, az olajat, a tojást és a sót keverje sima tésztává. A tésztát négy adagban süsse meg a gofrisütőben, amíg a gofrik megbarnulnak és könnyen elválnak a sütőlaptól. A készre sütött gofrikat előmelegített, majd kikapcsolt sütőben melegen tarthatja.
  3. A málnás tejszínhabhoz a behűtött tejszínt 2 csomag vaníliás cukorral keverje el és elektromos habverővel verje fel. A málnát nyomja össze és keverje a felvert tejszínhabhoz.
  4. Szórja meg porcukorral a gofrikat és a málnás tejszínhabbal tálalja.

 

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk