Menü

Tofu-szaté nyársak

Egy vegetáriánus grillklasszikus

Home » Gasztro és Sport » Tofu-szaté nyársak - 07.2017

A tofu grillpartik vega sztárja, mert bírja a magas hőfokot és a legkülönbözőbb módon pácolható.

Elkészítési idő: 20 perc + néhány óra a tofu pácolása

Hozzávalók 4 személyre:

  • 500 g natúr tofu
  • 200 g mogyoróvaj
  • 400 ml kókusztej
  • 4 evőkanál napraforgóolaj
  • 8 evőkanál szójaszósz
  • 1 teáskanál curry
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál só

Elkészítés:

  1. Keverjen össze egy tálban 6 evőkanál szójaszószt a napraforgóolajjal és a fűszerekkel. A tofut vágja egyforma hosszúkás darabokra, tegye a marinádba és pár órára rakja félre.
  2. Ezután tegye a kókusztejet, a mogyoróvajat és 2 evőkanál szójaszószt egy edénybe, melegítse fel és keverje rendesen össze.
  3. Vegye ki a pácból a tofudarabokat és húzza fanyársakra. Olajozza ki jól a grilltálcát vagy a grillrácsot és néhány percig minden oldalról grillezze a nyársakat.
  4. A szósszal tálalja. Rizs vagy grillezett zöldségek illenek hozzá.

Tipp: A dmBio különböző tofufajtái gondoskodnak a változatosságról. Ha nemcsak a tofut, hanem a zöldségeket is szójaszószban marinálja, különösen harmonikus ízélményt érhet el.

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk