Menü

Tavaszi tekercsek

Egy frissítő superfood, amelyet készíteni is élvezet

Home » Gasztro és Sport » Tavaszi tekercsek - 12.2016

glücksrollenHozzávalók 2 főre

  • 80 g rizstészta
  • 125 g tofu
  • bors
  • 4 ek. szójaszósz
  • 1 répa
  • 1 miniuborka
  • 1 mangó
  • ½ csokor koriander
  • ½ avokádó
  • 1 marék vöröskáposzta
  • ½ tk. kókuszvirág cukor
  • 2 ek. ecet
  • 2 ek. szezámolaj
  • ½ chili
  • 2 ek. halszósz
  • 8 db. rizspapír
  • 8 tk. majonéz (elhagyható)
  • 2 marék mungóbabcsíra
  • 2 ek. fekete szezámmag

Tipp: Aki vegán módon szeretné elkészíteni az ételt, hagyja ki a receptből a halszószt és a majonézt. A tekercsek könnyen szállíthatóak, irodai ebéd gyanánt is kiválóak.

Elkészítés

1. Tegyünk fel egy edényben vizet forrni, az üvegtésztát áztassuk benne 5 percig. A tofut vágjuk fel 3 mm vastag hasábokra. Borsozzuk, és áztassuk be a szójaszósz felébe.
2. Időközben mossuk meg a répát, hámozzuk meg, és egy zöldséghámozóval készítsünk belőle forgácsokat. Mossuk meg az uborkát, és vágjuk vékony hasábokra. Hámozzuk meg a mangót, és 3 mm vastag hasábokra szeljük fel. Mossuk meg a koriandert, rázzuk le róla a vizet, és csipkedjük le a leveleit. A felét vágjuk finomra, és tegyük egy kisebb edénybe. A maradék levelet tegyük félre. Az avokádót vágjuk ketté, távolítsuk el a magját, hámozzuk meg, és vágjuk a gyümölcs húsát vékony csíkokra. Aprítsuk a vöröskáposztát nagyon finomra. Tegyük a répacsíkokat egy kis tálba, és pácoljuk be a só, a cukor és az ecet keverékébe. A többi hozzávalót sózzuk meg.
3. Hevítsünk olajat egy serpenyőben, a tofukockák minden oldalát jól pirítsuk meg benne. Öntsük le a tésztáról a vizet. A mártogatóshoz mossuk meg a chilit, hosszában vágjuk félbe, távolítsuk el a csutkáját, és vágjuk finomra. A halszószt és a maradék szójaszószt öntsük rá a kis tálban lévő korianderre. Adjuk hozzá a chilit, és alaposan keverjük össze.
4. Minden rizspapírtekercset az alábbiak szerint készítsünk el: kevés langyos vizet öntsünk egy edénybe, és a rizspapírokat kb. 10-15 másodpercre áztassuk benne (ne puhuljanak meg túlságosan). Tegyük a rizspapírokat egy tiszta felületre (lapos tányér). Tekercsenként 20g üvegtésztát hosszában oszlassunk el a rizspapír közepén (mint egy tortillatekercsnél). Ízlés szerint tehetünk rá egy kis majonézt, és mindegyikre kerüljön hosszanti irányban egy kevés répa, uborka, vöröskáposzta, avokádó, tofu, mangó, mungóbabcsíra, valamint korianderlevél.
5. Hajtsuk rá a rizspapírt először alul és felül a töltelékre, így képződnek az oldalszélek. Majd a bal oldalát is hajtsuk rá, és balról jobbra tekerjük fel úgy, hogy egy szép tekercs jöjjön létre. A rizspapírtekercsek végeit picit vágjuk le. A tekercseket nyitott végükkel felfelé tegyük egy tálba, és fekete szezámmaggal meghintve tálaljuk.

Tipp: Fontos, hogy hosszanti irányba helyezze a tölteléket a rizspapírra, hogy a hozzávalók ne szúrják át azt.

Mentés

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk