Menü

Trend: A szivárvány tövében

Mintha csak az égről hoztuk volna le a sminkszíneket.

Home » Szépség » Smink » Trend: A szivárvány tövében - 05.2017

Ebben a szezonban kivételesen nem egy szín körül forog minden. Idén nincs olyan szín, amiért ne lelkesednénk.

Egy bizonyos make-up trend kísért minket a digitális hálón és a női magazinok lapjain. Egy trend, amely annyira őrült és sokrétű, hogy még a szivárvány hét színe is kevés a jellemzéséhez. Az úgynevezett Crazy Colours színeiben pompáznak a szemhéjak, az ajkak és a frizurák, ezzel gazdagítva a nude színű hétköznapokat. A kulcsszavak: mindent egyszerre vad összevisszaságban és lehetőleg minél feltűnőbben.

Színből sosem lehet elég. A szemhéjakat legalább két különböző árnyalattal sminkelik – és a hangsúly ezúttal a legalábbon van. A trend az ajkakat kékre vagy éppen lilára festi. És a frizurák sem maradnak hűek a pasztell­árnyalatokhoz. Eljött a szivárvány lófarkak, a mágikus egyszarvúak és a sellők rajongóinak ideje.

A szivárvány hét színe

Ezek a színek képzik alapját a változatos szemsmink-variációknak. A tarka trend elsősorban a szemhéjakon tud teljesen kibontakozni, ott viszont szinte határok nélkül. A cél pedig nem kevesebb, mint hogy lehetőleg sok színt kombináljunk egymással a szemhéjakon. Két szín a minimum, ám akár a szivárvány hét színét is felvonultathatjuk. Azt magunk dönthetjük el, hogy a szemhéjfestéket precízen vagy a diffúz technikát alkalmazva visszük-e fel.

Íme egy szép kombináció: matt szemhéjfesték két tónusban. Az egyik színt a mozgó szemhéjra visszük fel, a másikat pedig a szem alá. És egy káprázatos technika, amivel újra és újra találkozunk: a szemhéjpúdert csak a szemhéj feléig vagy csupán a szemzugba visszük fel.

Tipp:  Aki bevállal egy szivárvány sminket, annak érdemes egy fixáló púderrel tartóssá tenni make-upját. Egy szétfolyt szivárvány csak az égen mutat jól.

Tavaly nyár óta tudjuk, hogy a színes ceruzával kihúzott szem is nagyon mutatós. Mára bebizonyosodott, hogy ez a többszínűségre is igaz. Színes szemceruzákat és szemhéjtusokat kombinálnak ezúttal egymással, néha csak egy részt húznak át velük, néha pedig az alsó szempilla tövét színezik meg.

A fekete szemhéjfesték idén szusszanhat egyet a piperetáskánkban. A színkísérletekből a szemöldökök és a szempillák sincsenek kizárva. Festhetjük szemöldökünket pinkre, zöldre vagy vízkékre, vagy akár sokszínűre is. És így persze a szempillákat is.

Ajakfarsang

junge Frau mit Two-Tone-LippenKi gondolta volna, de az ajkaink most kékben is pompázhatnak. Pontosabban akár lilában és sötétzöldben is. Őszintén szólva, ezek a szokatlan ajak­árnyalatok már régóta bevetésre készen állnak a beauty-polcokon, de eddig kevésbé voltak keresettek.
Ez rövid időn belül megváltozhat.

Alig hinnénk, de a kék ajakrúzs mondhatni minden nőnek jól áll. Ez a kedvelt sminkszín az ajkakon ráadásul extravaganciát, ragyogást és vagányságot áraszt.

Hasonlóan extravagánsan hatnak a kétszínű ajkak. Az úgynevezett Two Tone Lips ajakfestési technika lényege, hogy a két különböző árnyalatot – mint pl. a narancssárgát és a pinket – színátmenetesen viszik fel. Általában az ajkak szélét festik sötétebb színűre, és a közepe felé haladva folyamatosan egyre világosabb lesz.

Egy másik Two Tone Lips-technika az alsó és felső ajkakat teljesen elválasztja egymástól. Azaz festhetjük a felső ajkat például pirosra, az alsót pinkre.

Színesebben jobb

Nem természetesek ezek a színek? Ezt idén máshogy látják.

A színes haj ebben a szezonban is hatalmas trend. Sőt mondhatni bebiztosította magát. A színes ez esetben kislányos pasztellszínt jelent romantikus árnyalattal.

Ezért a hajat először világosítják, majd színezik, melírozzák vagy satírozzák, a végeredmény pedig vattacukorra, makaronra vagy sörbetre emlékeztet. Legyen orgona, menta vagy rozé – e hajszíntrend szépsége a finom extravaganciában rejlik. A decens színek különlegesek, viszont nem tolakodóak és alkalmasak a hétköznapi viseletre.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Streetstyle inspirációk: szivárványsminkek élesben

 

Hordható trendek

Színes smink kezdőknek

Színpompa

A nagyon bátrak akár színes frizurát is választhatnak maguknak, de a színek már mértekkel adagolva is feldobják megjelenésünket. Kezdjük mondjuk az arcunkkal.

A szemek: a színes szemhéjfesték minden arcon különleges hatást kelt. Egy szín is elég ehhez: sárga és a narancs árnyalatok komplementer színekként szépen harmonizálnak a kék szemekkel, hétköznapi viseletként pedig választhatunk lágy rózsaszínt vagy erős pinket is. A zöld szemekhez hihetetlenül jól passzolnak a lila árnyalatai, bátrabbak akár erős pirosra is festhetik szemhéjukat. A csillogó színek, mint az arany vagy a rozé, vagy akár a lila árnyalatai a legjobban a barna szemekhez illenek, gyönyörűen előtérbe helyezik azokat.

Szempillák: egy szokatlanabb színű szempillaspirál szín is lendületet adhat sminkünknek. Mit szólna mondjuk a kékhez? Nem túl tolakodó, mégis igazán különleges.

Ajkak: Épp a lila ajak A trend. A bátrak rikítóbb színekhez is nyúlhatnak, aki viszont inkább nyugodtabb vizekre evezne, annak a sötétebb árnyalatok kipróbálását ajánljuk.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk