Active Beauty
Szezámos soba tészta tál brokkolival & lila káposztával

Egy tál tésztát, kérem!

Szezámos soba tészta tál brokkolival & lila káposztával

Elkészítési idő: 1 óra

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 1 kis darab póréhagyma
  • 350 g sárgarépa
  • 4 barna champignon gomba
  • 200 g brokkoli
  • ½ paprika
  • 1 ek. kókuszolaj
  • 80 g soba tészta

A kókuszos curryszószhoz:

  • 1 póréhagyma
  • 1 ek. kókuszolaj
  • 1 darab friss, reszelt gyömbér (2 cm)
  • 2 tk. pros currypaszta
  • 2 tk. sambal oelek fűszerpástétom
  • némi korianderlevél
  • ½ tk. őrült kurkuma
  • 1 ek. sötét olajszósz
  • 400 ml kókusztej
  • 125 ml zöldségalaplé

A tetejére

  • 1/8 fej friss lila káposzta
  • 1-1 ek. fekete és arany szezámmag
  • 1 marék frissen vágott petrezselyem

PASTA AL LIMONE

Elkészítés:

1. A szószhoz pucoljuk meg a póréhagymát, és vékonyan karikázzuk fel. Hevítsünk olajat egy nagy serpenyőben, és pároljuk meg benne a póréhagymát. Adjuk hozzá a gyömbért, a currypasztát, a sambal oeleket, a koriandert, a kurkumát és a szójaszószt, majd keverjük el az összetevőket. Öntsük fel kókusztejjel, zöldségalaplével, majd főzzük 10 percig lassú tűzön.

2. Mossuk meg alaposan a póréhagymát, pucoljuk meg, és vágjuk vékony karikákra. Pucoljuk meg a sárgarépát és a gombát, és vágjuk fel mindkettőt vékony szeletekre. Mossuk meg a brokkolit, és szedjük kis rózsákra. Majd mossuk meg a paprikát, távolítsuk el a magházát és a magjait, a húsát pedig vágjuk apró kockákra. Hevítsünk olajat egy nagy serpenyőben, majd először pároljuk benne a hagymát pár percig, majd adjuk hozzá a többi zöldséget is, és ezeket is pároljuk fedő alatt, közepes lángon pár perc alatt roppanósra. Főzzük meg a tésztát a csomagolásán lévő utasítást követve, majd keverjük a zöldségekhez. Osszuk el az ételt két tálban, majd locsoljuk meg ízlés szerint a szósszal.

3. A toppinghoz mossuk meg a lila káposztát, és vágjuk finom csíkokra, majd pedig a szezámmaggal és a petrezselyemmel együtt szórjuk a tésztára.