Menü

Spenótos rántotta marhahússal, csiperkegombával és quinoával

Power reggeli gyanánt elkészíthetjük ezt az energiát adó tojásételt!

Home » Gasztro és Sport » Spenótos rántotta marhahússal, csiperkegombával és quinoával - 04.2017

A kínai orvoslás szerint reggel különösen nagy mennyiségű és jó minőségű táplálékot kell fogyasztani, hogy ezzel testünknek jó alapot szolgáltassunk az egész napos helytálláshoz. A spenótos rántotta épp ilyen!

Spinat-Rührei mit Faschiertem, Champignons und Quinoa Hozzávalók 2-3 személyre

  • 700 g friss spenót
  • 1 hagyma
  • 2 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 250 g darált hús (marha)
  • 50 g quinoa
  • 200 g csiperkegomba (esetleg shiitake)
  • friss kakukkfű
  • 1 löttyintésnyi tamari (szójaszósz)
  • 2 teáskanál amaránt (puffasztott)
  • 4 tojás

Továbbá:

  • 50 g napraforgómag
  • 4 retek
  • 30 g parmezán
  • 1 evőkanál fehér szezám
  • kevés petrezselyem
  • só és bors

Elkészítés

  1. Forraljunk fel sós vizet és a spenótot 2 percig alacsony lángon blansírozzuk benne. Ezt követően öntsük le róla a vizet. Pirítsuk a finomra vágott hagymát olívaolajon 5 percig egy serpenyőben. Adjuk hozzá a darált húst és süssük morzsásra.
  2. A quinoát egy szűrőben hideg vízzel alaposan mossuk át. Majd kb. 150 ml vízzel felöntve 2 perc alatt fedő alatt forraljuk fel. Csökkentsük a lángot és további 10 percet főzzük. Ekkor vegyük le a tűzről, keverjük meg és a fedőt rátéve tegyük félre állni.
  3. A gombát vágjuk szeletekre és egy kevés olívaolajon süssük őket addig, amíg ropogósan barnák nem lesznek. Friss kakukkfűvel és egy löttyintésnyi tamarival ízesítsük, majd tegyük félre. A legcsepegtetett spenótot adjuk a sült darált húshoz és szórjunk rá egy kevés amarátot, ezt is keverjük el benne.
  4. Verjük fel a tojásokat, adjuk a masszához, és kb. 60 másodperc alatt süssük készre. Ekkor húzzuk le a tűzről és még egyszer lazán keverjük át.
  5. Vágjuk fel a petrezselymet. A napraforgómagokat egy serpenyőben olaj nélkül pirítsuk aranybarnára, a retket vágjuk fel kis kockákra. Szedjük tányérra az ételt, parmezánnal, szezámmal és petrezselyemmel szórjuk meg a tetejét. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Infó: A quinoa egy pszeudogabona, és a marhához hasonlóan a föld elemek közé tartozik. Mindkettő erőt és energiát szolgáltat a test számára.

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Vissza az oldal tetejére
Mint minden weboldal, az activebeauty.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban talál. Értem