Menü

Sárgarépa-vöröslencse püré

Köret, snack, vegán alternatíva

Home » Gasztro és Sport » Sárgarépa-vöröslencse püré - 06.2018

A pürét tálalhatja klasszikus köretként vagy önmagában, vegán fogásként, valamint fogyaszthatja a saláta alternatívájaként is.

Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók 4 főre:

  • 50 g vöröslencse
  • 100 ml kókusztej
  • 75 ml szójakrém
  • 300 g sárgarépa
  • 2 tk. curry
  • bors

Elkészítés:

  1. Pucolja meg a sárgarépát, és vágja 2 cm vastag karikákra. Rakja a szeleteket egy kevés sós vízbe, és tegye fel főni.
  2. Adja hozzá a vöröslencsét, és főzze közepes lángon 15 percig.
  3. Forralja fel egy másik edényben a kókusztejet és a szójakrémet. Szűrje le a sárgarépát és a lencsét. Hagyja, hogy kiszálljon belőle a gőz, pürésítse, majd öntse hozzá kis adagokban a kókusztejes keveréket.
  4. Ízesítse a pürét sóval, borssal és a curryporral, majd töltse az ételt zárható üvegekbe.

SALÁTA BÁRHOL

Vissza az oldal tetejére
Mint minden weboldal, az activebeauty.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban talál. Értem