Active Beauty
Répás muffin

Egészséges és krémes

Répás muffin

Hogy a muffin ne csak az ízlelőbimbóinknak, hanem az emésztésünknek is jól essen, készítsük cukor nélkül, tönkölyliszttel és répával!

Elkészítési idő: 45 perc

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 250 g tönkölyliszt
  • 2 teáskanál foszfátmentes sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 3/4 teáskanál só
  • 200 g répa
  • 60 g mazsola
  • 1 bio citrom reszelt héja
  • 160 ml ml juharszirup “A” osztályú
  • 120 g kókuszolaj, olvasztva
  • 120 g almapüré
  • 2 evőkanál almaecet

A krémhez:

  • 200 g friss krémsajt
  • 1 evőkanál juharszirup “A” osztályú
  • 1 bio citrom reszelt héja

Elkészítés:

  1. Melegítse elő a sütot 180 fokra, és reszelje le a répát.
  2. Egy nagy keverőtálban keverje össze a lisztet, a foszfátmentes sütőport, a fahéjat, az őrölt gyömbért, a sót, a répát, a mazsolát és a reszelt citromhéjat.
  3. Keverje össze egy másik tálban a juharszirupot, a kókuszolajat, az almapürét és az almaecetet, majd forgassa össze a lisztes keverékkel. Bélelje ki a muff’in sütőformát
    12 papírkapszlival és töltse bele a tésztát. Kb. 25 percig süsse, amíg a muff’inok teteje aranybarna nem lesz, és a tésztába szúrt fogpiszkáló tiszta marad, amikor kihúzza.
  4. Vegye ki a muff’inokat a sütőből és hagyja őket teljesen kihűlni.
  5. Keverjen össze minden hozzávalót a krémhez és minden kihűlt muff’in tetejére tegyen egy kiskanálnyit.

Az ájurvéda szerint a sárgarépa jókedvre derít, ráadásul rengeteg vitamint is tartalmaz.