Menü

Sokoldalú popcorn házilag

Puff!

Home » Gasztro és Sport » Receptek » Sokoldalú popcorn házilag - 10.2018

Klasszikusan sóval, csokoládéba mártva, karamellel ízesítve vagy fokhagymával fűszerezve: fedezzük fel újra a popcornt.

Éljen a nasi-klasszikus: lehetséges, hogy akár már az amerikai őslakosok is kipattogtattak pár kukoricaszemet. Az 1920-as évek jelentették az áttörést a pattogatott kukorica számára, ugyanis ekkor vált a mozik sztenderd csemegéjévé. Máig megőrizte ezt a profilját, viszont a popcornnak manapság már számtalan variációja létezik. És a legjobb benne: otthon is könnyen elkészíthetjük – tökéletes harapnivaló a házimozizáshoz.

Tipp: Popcornnal muffinok és torták tetejét is díszíthetjük. Sőt akár ropogós levesbetétnek is kiváló!

Alaprecept minden variációhoz

  • 1 ek. dmBio kókuszolaj
  • 75 g Heimatgut bio pattogtatnivaló kukorica
  • só, ízlés szerint
  1. Tegyük a kókuszzsírt a kukoricával együtt egy edénybe, és tegyünk rá fedőt.
  2. Közepes lángos, állandó keverés mellett hevítsük addig, míg az összes szem ki nem pattog.
  3. Aki natúran szeretné elropogtatni, tálalás előtt még meghintheti egy kis sóval.

Fokhagyma & fűszernövények

  • 60 g vaj
  • 1/2 fokhagymagerezd
  • 2 ek. apróra vágott fűszernövény, tetszés szerint
  • só, bors ízlés szerint
  1. Olvasszuk meg a vajat egy lábasban, keverjük hozzá a fűszernövényeket és az átpasszírozott fokhagymát, majd pedig ízesítsük sóval, borssal.
  2. Öntsük a meleg popcornra, és keverjük jól össze vele.

 

Karamell & chai

  • 80 ml víz
  • 2 dmBio klasszikus chai tea filter
  • 225 g dmBio nyers nádcukor
  • 2 tk. vaj
  • 1 tk. Herbaria fahéj fűszer*
  • 1/2 tk. dmBio borkő sütőpor

 

  1. Öntsük a kész popcornt egy nagy tálba.
  2. Forraljuk fel a vizet egy lábasban, és hagyjuk a filtereket ázni benne 5-8 percig.
  3. Vegyük ki a filtereket, és keverjük hozzá a cukrot, a vajat és a fahéjat. Állandó keverés mellett addig főzzük, amíg az összetevőkből karamell képződik.
  4. Adjuk hozzá a sütőport, és keverjük habosra.
  5. Öntsük a karamellt a popcornra, és keverjük jól össze.

Tipp: A popcorn a legízletesebb a klasszikus kartondobozkából elcsipegetve. Ezt ezzel a sablonnal Ön is könnyedén elkészítheti. Egyszerűen csak nyomtassa ki, vágja ki és ragassza össze.

Kétféle csokoládéval

  • 50 g dmBio finom étcsokoládé 70 % kakaótartalommal
  • 50 g dmBio fehér csokoládé mákkal
  • 1 csipet só
  1. A kész popcornt oszlassuk el egy sütőpapírral bélelt tepsin.
  2. Tegyük a fehér és az étcsokoládét egy-egy edénybe, és állandó keverés mellett olvasszuk fel őket.
  3. Egy kanál segítségével locsoljuk meg a popcornt az olvasztott csokoládékkal, majd hagyjuk hűlni, míg a csokoládé megdermed.
  4. Törjük kis darabokra a csokis popcornt és tálaljuk.

 

Pink popcorn

  • 200 g porcukor
  • pink színű folyékony ételfesték
  1. A kész popcornt oszlassuk el egy sütőpapírral bélelt tepsin.
  2. Keverjük össze a porcukort 3 ek. vízzel, és adjunk hozzá 1-2 csepp ételfestéket (minél több festéket teszünk bele, annál intenzívebb színű elesz a végeredmény).
  3. A cukros masszát alaposan keverjük össze a popcornnal.
  4. Hagyjuk 1-2 órán keresztül a tepsin száradni.

 

Kész popcorn – csak most kicsit másképp

A kukorica nemcsak hogy minden ízhez illik, hanem még több formában is létezik.

  1. Hosszúkás. A Gusto bio kukorica snackje a kukoricát légies kukoricapehely formába “csomagolta“. Ebből egy darab se fog az autóban repkedni.
  2. Lapos. A dmBio cukrozatlan kukoricapelyhét fogyaszthatjuk reggeliként tejjel felöntve, vagy akár panír formájában, illeve édes péksüteményekre is kerülhet belőle díszítésnek.
  3. Kerek. A dmBio kukoricatallérjai úti csemegének is kiválóak. A kukoricán kívül csupán egy leheletnyi tengeri sót tartalmaznak.
Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk