Menü

Polenta-pizza zöldségekkel

Zöldségekből és polentából remek köret készülhet – most csodás főételt varázsolunk belőlük

Home » Gasztro és Sport » Polenta-pizza zöldségekkel - 10.2017

Na igen, a polenta-pizza elkészítése igényel egy kis időráfordítást. De az eredmény kárpótol minket a befektetett munkáért!

Elkészítési idő: 70 perc

Hozzávalók 4 pizzához:

  • 1400 ml zöldségleves
  • 400 g kukoricadara
  • 400 g paradicsompüré
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál juharszirup
  • 200 g cukkini
  • 200 g paprika
  • 4 mozzarella (kb. 125 g)
  • 100 g rukkola
  • 2 evőkanál kapribogyó
  • 1 1/3 teáskanál só
  • 4 teáskanál szárított oregánó
  • frissen őrölt fekete bors

PIZZA BIANCA – EGY PARADICSOMSZÓSZ-MENTES PIZZA

Elkészítés:

1. Melegítse elő a sütőt 180 fokra légkeveréses felső sütésen. Vágja a cukkinit és a mozzarellát szeletekre, a paprikát csíkokra. Forralja fel a zöldséglevest. Csökkentse a hőmérsékletet és egy habverővel keverje bele a polentadarát. Folyamatosan kevergetve főzze 2 percig. Vegye le a tűzről és tegye félre 10 percre, hogy megszívja magát.
2. Béleljen ki két tepsit sütőpapírral és kenje meg őket egy kevés olajjal. Ossza a polentát négyfelé, és helyezze őket egymástól kis távolságra a tepsikre. Egy nagy kanállal formálja őket kerek pizzává. Vagy csinálhatja úgy is, hogy sütőpapírt tesz a polenta tetejére is, és kézzel formál a keverékből pizzát.
3. Süsse a polentát ropogósra és keményre 15–20 perc alatt a sütő középső polcán. (Ha mindkét tepsit egyszerre teszi be a sütőbe, akkor süsse kicsit tovább.) Vegye ki a tepsiket a sütőből, és kapcsolja át a sütőt alsó-felső sütésre.
4. Keverje össze a paradicsompürét olívaolajjal, juharsziruppal és a sóval, és kenje egyenletesen a polentára. Szórja meg oregánóval. Tegye rá a cukkinit, a paprikát és a kapribogyót. Fedje be mozzarellával. Süsse a pizzákat 20 percig. (Ha egyszerre teszi be a sütőbe a két tepsit, akkor kicsit tovább.)
5. Díszítse rukkolával, és borsozza meg.

Tipp: Mivel a polentának nincs jellegzetes íze, készíthetünk belőle sós vízben levesbetétet, vagy ízesíthetjük zöldségekkel, zöldfűszerekkel.

PISZTRÁNGBURGER GUACAMOLÉVAL

Polenta

A termék:

A polenta finomra őrölt kukoricadara. Gazdag fehérjében, ezenkívül magnéziumot, káliumot és kovasavat tartalmaz. Régebben a polenta Olaszországban jellemzően a szegény emberek eledele volt, sokáig, kevergetve kellett főzni. Ma előfőzve kapható.

Elkészítése:

Hagyományosan a polentát köretként tálalják és általában a rizshez hasonlóan készítik el – csak sokkal több vízzel. Jó alternatívája a búza- vagy a tönkölydarának, és tökéletes ragukhoz.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Vissza az oldal tetejére
Mint minden weboldal, az activebeauty.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban talál. Értem