Menü

Pizza Bianca

Egy paradicsomszósz-mentes pizza. Ennek ellenére semmi sem hiányzik róla.

Home » Gasztro és Sport » Pizza Bianca - 06.2017

Aligha létezik olaszosabb ételféleség, mint a pizza. A megfelelő tésztával elkészítve a nyaralás ízeit hozza el nekünk.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 800 g pizzatészta
  • 100 g rukkola
  • 4 ek. olívaolaj
  • pár csepp balzsamecet
  • 1 csipet Fleur de Sel (sóvirág)
  • fekete bors
  • 200 g prosciutto (nyers füstölt sonka)
  • 4 db burrata (olasz friss sajt, 800 g)

A pizzatésztához

  • 300 g langyos víz
  • 500 g búzaliszt
  • 25 g friss élesztő
  • 1 csipet cukor
  • 1 tk. Fleur de Sel (sóvirág)

Elkészítés:

  1. Először készítsük el a pizzatésztát: keverjük össze egy tálban a vizet és a lisztet. Adjuk a tésztához az élesztőt, a cukrot és a sót, majd 10 percig kézzel vagy robotgép segítségével dagasszuk. Tegyük a tésztát egy tálba, fedjük le folpackkal és 1-2 órát kelesszük. Ha kész, osszuk 4 egyenlő részre, formáljunk belőlük 4 golyót, majd konyharuhával lefedve kelesszük még további 45 percig.
  2. Melegítsük elő a sütőt 250 fokra. A pizzatésztát nyújtófával nyújtsuk jó vékonyra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.  A pizzát feltét nélkül süssük 8–15 percig, amíg a széle szép barna színt kap.
  3. Egy tálban marinírozzuk egy kicsit a rukkolát az olívaolaj, a balzsamecet, a só és a bors keverékében.
  4. A forró pizzán rögtön sütés után oszlassuk el a prosciuttót, a burratát és a rukkolát, majd pár csepp marináddal öntözzük meg.

A szerző tippje: Minél tovább kelesztjük a tésztát, annál finomabb lesz az íze. A legfontosabb: a lehető legmagasabb hőmérsékletre melegítsük elő a sütőt, és ezen a hőfokon is süssük a pizzát.

Mentés

Mentés

Vissza az oldal tetejére
Mint minden weboldal, az activebeauty.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban talál. Értem