Active Beauty
Cékla-torma tatár pácolt pisztránggal

Gyorsan tálalható

Cékla-torma tatár pácolt pisztránggal

A pisztráng tatár a partik sztárja lesz. Nagyon professzionális látványt nyújt, és pillanatok alatt elkészül.

Elkészítési idő: 15 perc (pácolás nélkül)

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1/2 cékla (főtt)
  • 600 g pácolt pisztráng bőr nélkül
  • 3 ek. frissen reszelt torma
  • 1 csomó menta
  • 250 g túró
  • 2 ek. joghurt
  • Bors
  • 1 csipet őrölt kömény

Díszítés:

  • friss vízitorma
  • retek

Elkészítés:

  1. Reszeljük le a céklát, és nyomkodjuk ki a levét. Vágjuk apróra a tormát és a mentát.
  2. Keverjük simára a túrót a joghurttal. Adjuk hozzá a többi hozzávalót (a hal kivételével), és fűszerezzük ízlés szerint. Tegyük hideg helyre. Vágjuk apróra a pisztrángot is.
  3. Töltsük egy előételes tálkába a cékla tatárt, majd pedig kanalazzuk rá az apróra vágott pisztrángot.
  4. Vágjuk apróra a retket. Tálaljuk a tatárt a retekkel és a vízitorma friss leveleivel díszítve.

SÜLT SÜLLŐ-PISZTRÁNG COPFOK

A hal pácolása: Fektessük a halfiléket (600 g) bőrükkel lefelé egy tepsire. Keverjük össze villával egy edénykében 1 citrom és 1 narancs levét, valamint reszelt héját, 1 nagy csokor, durvára vágott kaprot és felaprított citromillatú kakukkfüvet (ízlés szerinti mennyiségben), 2 tk. finoman szétnyomott rózsaborsot (esetleg borókabogyót), majd ízesítsük páclevünket sóval és borssal. Kenjük be a halat a páccal, fedjük le folpackkal, és helyezzünk rájuk egy könnyű súlyt. Hagyjuk állni így 24 órán keresztül. Ezalatt meg is fordíthatjuk a filéket. Ha nincs időnk pácolni, hagyjuk a halat kb. fél órán át állni a páclében.