Menü

Sült süllő-pisztráng copfok

Szépség a tányéron

Home » Gasztro és Sport » Sült süllő-pisztráng copfok - 07.2018

Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók 4 személyre:  

  • 4 egyforma nagyságú bőrös süllőfilé
  • 2 egyforma nagyságú bőrös folyami pisztrángfilé
  • 1-2 ág rozmaring
  • 1-1 narancs és citrom reszelt héja
  • bors
  • olívaolaj

Elkészítés:

  1. Melegítse elő a sütőt felső-alsó sütésfunkcióra állítva 180 fokra. A rozmaringot vágja apró darabokra.
  2. Mindegyik filét felezze el hosszában. Adagonként 1,5 filére lesz szükség, tehát 2 szelet pisztrángra és 1 szelet süllőre.
  3. Fektessen egymás mellé 3 csíknyi halat, és mint egy copfot, fonja be. Ezután ismételje meg ugyanezt a maradék halszeletekkel, amíg 4 adag el nem készül.
  4. A copfokat sózza-borsozza, dörzsölje be jó alaposan a rozmaringgal, valamint a citrom- és narancshéjjal.
  5. Tegye a copfokat kizsírozott tepsibe, locsolja meg egy kevéske olívaolajjal, és kb. 15 percig süsse a sütőben.

SALÁTA BÁRHOL

Variáció

Ízlés szerint bedörzsölheti a halat fűszerkeverékkel is (például keleti fűszerkeverékkel), amelyet egy kis olívaolajjal összekever előtte.

Tipp: Ahhoz, hogy a copf szép legyen, fontos, hogy a halfilék egyforma hosszúságúak legyenek. Köretként zöldséget, bulgurt vagy tésztát kínáljon mellé.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk