Active Beauty
Paradicsomleves mozzarellával

A legszebb előételek egyike: az olasz paradicsomleves.

Paradicsomleves mozzarellával

Nem csoda, hogy ez a paradicsomleves akkora népszerűségnek örvend: villámgyorsan elkészül, a mozzarellanyársakkal körítve szemet gyönyörködtető látvány, íze pedig a nyaralást idézi.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 ek. sütőolaj
  • 1600 g hámozott paradicsom (konzerv)
  • 600 ml zöldségalaplé
  • 400 ml dmBio szójakrém
  • 2 nagy hagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 8 szem koktélparadicsom
  • 

12 mini mozzarella
  • 16 levél bazsalikom
  • 
bors
  • 4 sasliknyárs

Elkészítés:
1. Hevítsük fel a sütőolajat egy edényben, a hagymát és fokhagymát kb. 2 perc alatt fonnyasszuk meg benne. Adjuk hozzá a konzervparadicsomot, a zöldségalaplevet és a szójakrémet, és közepes lángon további 8 percig főzzük. Turmixgépben vagy botmixerrel pürésítsük. Öntsük vissza a pürét az edénybe, ízesítsük sóval, borssal és tartsuk melegen.
2. A mozzarellanyársakhoz a pálcákra váltakozva szúrjunk fel koktélparadicsomot, mini mozzarellát és bazsalikomlevelet.
3. A paradicsomlevest töltsük négy üvegbe, és mindegyiket garnírozzuk egy-egy mozzarellanyárssal.

Tipp: Ezt a paradicsomlevest különösen akkor praktikus elkészíteni, ha hűtőszekrényünkben már alig találunk valamit – kevés hozzávalóból elővarázsolható étel. Kiválóan illik hozzá egy szelet focaccia.

Mentés

Mentés