Frissen sütöttük
Oregánós kenyér paradicsomos friss sajttal
Köménymag, napraforgómag vagy szezámmag helyett ez a kenyér jó adag oregánó hozzáadásával készül. Fogyasztása pedig paradicsomos friss sajttal ajánlott.
Elkészítési idő: 1 óra + 1 óra várakozási idő
2 kis kenyér hozzávalói:
- 250 ml mandulaital
- 9 g élesztő
- 1 evőkanál méz
- 450 g tönkölyliszt
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- 1 tojássárgája
- 250 g friss sajt
- 2 evőkanál szárított oregánó
- só
- frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
- A mandulaitalt langyosítsa meg. Öntse egy tálba, és keverje össze az élesztővel és a liszttel. Pihentesse 10 percig, amíg a felszínén néhány buborék nem képződik.
- Keverje össze egy tálban a tönkölylisztet az oregánóval és a sóval. Adja hozzá a tejjel elkevert élesztőt és az olívaolajat, és először fakanállal, majd kézzel gyúrja 2 percig. A tésztából formáljon egy golyót, tegye egy tálba, fedje le tiszta konyharuhával, és meleg helyen (például a kissé előmelegített, majd kikapcsolt sütőben) 1 órát hagyja kelni.
- Ossza a tésztát 2 részre és formáljon újra golyókat belőle. Tegye át őket két sütőformába (például hosszúkás, szögletes sütőformába) és hagyja további 20 percig kelni.
- A sütőt melegítse elő 180 fokra. Mindkét kenyér tetejét kenje meg tojássárgájával és süsse 30–35 percig.
- A paradicsomos friss sajthoz keverje el a sűrített paradicsomot, a friss sajtot és a borsot. Az oregánós kenyérrel együtt tálalja.
Praktikus: A kenyeret kényelmesen előkészítheti már előző este. Ha változatosságra vágyik, pikáns krémeket a dm üzletekben is vásárolhat hozzá.