Menü

Oregánós kenyér paradicsomos friss sajttal

Frissen sütöttük

Home » Gasztro és Sport » Oregánós kenyér paradicsomos friss sajttal - 01.2018

Köménymag, napraforgómag vagy szezámmag helyett ez a kenyér jó adag oregánó hozzáadásával készül. Fogyasztása pedig paradicsomos friss sajttal ajánlott.

Elkészítési idő: 1 óra + 1 óra várakozási idő

2 kis kenyér hozzávalói:

  • 250 ml mandulaital
  • 9 g élesztő
  • 1 evőkanál méz
  • 450 g tönkölyliszt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 tojássárgája
  • 250 g friss sajt
  • 2 evőkanál szárított oregánó
  • frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

  1. A mandulaitalt langyosítsa meg. Öntse egy tálba, és keverje össze az élesztővel és a liszttel. Pihentesse 10 percig, amíg a felszínén néhány buborék nem képződik.
  2. Keverje össze egy tálban a tönkölylisztet az oregánóval és aˆ sóval. Adja hozzá a tejjel elkevert élesztőt és az olívaolajat, és először fakanállal, majd kézzel gyúrja 2 percig. A tésztából formáljon egy golyót, tegye egy tálba, fedje le tiszta konyharuhával, és meleg helyen (például a ˆkissé előmelegített, majd kikapcsolt sütőben) 1 órát hagyja kelni.
  3. Ossza a tésztát 2 részre és formáljon újra golyókat belőle. Tegye át őket két sütőformába (például hosszúkás, szögletes sütőformába) és hagyja további 20 percig kelni.
  4. A sütőt melegítse elő 180 fokra. Mindkét kenyér tetejét kenje meg tojássárgájával és süsse 30–35 percig.
  5. A paradicsomos friss sajthoz keverje el a sűrített paradicsomot, a friss sajtot és a borsot. Az oregánós kenyérrel együtt tálalja.

Praktikus: A kenyeret kényelmesen előkészítheti már előző este. Ha változatosságra vágyik, pikáns krémeket a dm üzletekben is vásárolhat hozzá.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk